Behalve een lekkere borrelplank kan je ook eens een pannenkoeken plank maken. Maak dit bijvoorbeeld op een speciale dag zoals Moederdag, Valentijnsdag of met feestdagen zoals Pasen of Pinksteren als je een lekker lang weekend hebt. Verwen je lief met pannenkoekjes en allerlei andere heerlijkheden op een plank en genieten maar!

 

Pannenkoeken plank

 

Een fantastisch pannenkoeken plank met alle toppings en andere heerlijkheden is zo’n creatieve manier om ontbijt, brunch of lunch te serveren!
Het is een waar pannenkoekenfeest! Wie zou er niet naar de tafel rennen als deze geweldige pannenkoekenplank geserveerd wordt?! We hebben het over de klassieke Amerikaanse pancakes. En deze kan je dan aftoppen met een verscheidenheid aan fruit en misschien zelfs wat chocoladepasta en/of chocodrops. Als je nog geen favoriet hebt, is dit recept voor pannenkoekenbeslag het beste. Geserveerd met wat gebakken spek en een zacht roerei erbij. Dit wordt jullie favoriete ontbijt voor speciale dagen!

 

Maken

 

Allereerst haal je de grootste houten hapjesplank die je hebt tevoorschijn. Een grote snijplank is ook goed.
Begin met het schoonspoelen van snijden van het fruit en leg dit vast op de plank. Ook heb ik de stroop en andere extra’s zoals Nutella, verse roomkaas, jam en chocodrops (of hagelslag) in kleine schaaltjes klaargezet.

 

Vervolgens ga je het ontbijtspek lekker krokant bakken in een pan.
En tegelijkertijd maak je scrambled eggs. Je kunt deze beide in een warme oven warmhouden. Het recept van de scrambled eggs* vind je hier.
Daarna ga je de pannenkoekjes bakken volgens onderstaand recept, die kan je ook in de oven warmhouden.

 

Verdeel nu alles op de plank en zet de plank gelijk op tafel zodat je ervan kunt genieten terwijl het allemaal nog warm is.
Dat is alles wat er is! Het is zo’n leuke en natuurlijk lekkere manier om pannenkoeken te serveren. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt om deze pannenkoeken plank te maken en ervan te eten als wij!

 

Erbij

 

Naast de pannenkoekjes, spek en scrambled eggs kan je het volgende nog op de plank leggen:

 

Maple syrup, honing of stroop
Vers fruit zoals mandarijn, sinaasappel, kiwi, banaan, blauwe bessen. Frambozen en aardbeien
Ik heb ook nog gebakken appelblokjes met kaneel erbij gedaan
Griekse yoghurt, verse roomkaas of opgeklopte slagroom
Nutella
Diverse soorten jam
Chocodrops of hagelslag
Karamel

 

 

Recept Pannenkoeken plank: