Behalve een lekkere borrelplank kan je ook eens een pannenkoeken plank maken. Maak dit bijvoorbeeld op een speciale dag zoals Moederdag, Valentijnsdag of met feestdagen zoals Pasen of Pinksteren als je een lekker lang weekend hebt. Verwen je lief met pannenkoekjes en allerlei andere heerlijkheden op een plank en genieten maar!
Pannenkoeken plank
Een fantastisch pannenkoeken plank met alle toppings en andere heerlijkheden is zo’n creatieve manier om ontbijt, brunch of lunch te serveren!
Het is een waar pannenkoekenfeest! Wie zou er niet naar de tafel rennen als deze geweldige pannenkoekenplank geserveerd wordt?! We hebben het over de klassieke Amerikaanse pancakes. En deze kan je dan aftoppen met een verscheidenheid aan fruit en misschien zelfs wat chocoladepasta en/of chocodrops. Als je nog geen favoriet hebt, is dit recept voor pannenkoekenbeslag het beste. Geserveerd met wat gebakken spek en een zacht roerei erbij. Dit wordt jullie favoriete ontbijt voor speciale dagen!
Maken
Allereerst haal je de grootste houten hapjesplank die je hebt tevoorschijn. Een grote snijplank is ook goed.
Begin met het schoonspoelen van snijden van het fruit en leg dit vast op de plank. Ook heb ik de stroop en andere extra’s zoals Nutella, verse roomkaas, jam en chocodrops (of hagelslag) in kleine schaaltjes klaargezet.
Vervolgens ga je het ontbijtspek lekker krokant bakken in een pan.
En tegelijkertijd maak je scrambled eggs. Je kunt deze beide in een warme oven warmhouden. Het recept van de scrambled eggs* vind je hier.
Daarna ga je de pannenkoekjes bakken volgens onderstaand recept, die kan je ook in de oven warmhouden.
Verdeel nu alles op de plank en zet de plank gelijk op tafel zodat je ervan kunt genieten terwijl het allemaal nog warm is.
Dat is alles wat er is! Het is zo’n leuke en natuurlijk lekkere manier om pannenkoeken te serveren. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt om deze pannenkoeken plank te maken en ervan te eten als wij!
Erbij
Naast de pannenkoekjes, spek en scrambled eggs kan je het volgende nog op de plank leggen:
Maple syrup, honing of stroop
Vers fruit zoals mandarijn, sinaasappel, kiwi, banaan, blauwe bessen. Frambozen en aardbeien
Ik heb ook nog gebakken appelblokjes met kaneel erbij gedaan
Griekse yoghurt, verse roomkaas of opgeklopte slagroom
Nutella
Diverse soorten jam
Chocodrops of hagelslag
Karamel
Recept Pannenkoeken plank:
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 150 gr (volkoren) bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 250 gr kwark
- 3 el zonnebloemolie
- evt. melk
Instructies
- Begin met het schoonspoelen en snijden van het fruit. Vul bakjes met andere ingrediënten zoals de jam, roomkaas, chocopasta, chocodrops, stroop, etc. Zet alles alvast op de plank.
- Bak het ontbijtspek uit en maak de scrambled eggs*.
- Pancakes: Klop in een kom de eiwitten met de vanillesuiker en zout luchtig.
- Voeg de bloem, bakpoeder, kwark en olie toe en roer dit mengsel voorzichtig door elkaar.
- Het wordt een dik beslag, als je het te dik vindt, meng er dan wat melk door.
- Verwarm een platte antiaanbakpan (of pannenkoekenpan) op middelhoog vuur.
- Schep een eetlepel beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 1 minuut). Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere tegelijkertijd bakken.
- Draai het pannenkoekje (of pannenkoekjes) om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut.
- Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
- Leg de pannenkoekjes op de plank bij de rest en serveer direct.