Deze snelle pasta met verse spinazie en een romige saus is een heerlijke vegetarische pasta, ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Natuurlijk kan je er nog vlees bij serveren als je daar behoefte aan hebt, maar dat hoeft niet want dit is al een complete maaltijd op zich.
Wil je dan toch meer proteïne toevoegen dan kan je een gebakken kipfiletje of een gebakken vis er apart bij serveren. Of je doet gebakken spekjes of blokjes salami door de pasta. Of vegetarische kipstukjes kan je ook door de pasta doen, dat is ook lekker.

 

Pasta*

 

Ik heb voor dit gerecht tagliatelle pasta gebruikt. Maar je kunt natuurlijk allerlei andere soorten pasta gebruiken. Neem bijvoorbeeld spaghetti, fettuccine, pappardelle of een andere soort pasta zoals macaroni, penne, fusilli of farfalle gebruiken.

 

Snelle pastagerechten

 

In mijn blog: Snelle pastagerechten, vind je nog veel meer snel te maken maaltijden met pasta. Wat dacht je bijvoorbeeld van die lekkere kazige Spaghetti alla Carbonara, de pittige Spaghetti Puttanesca of die mooie Rode bieten orzotto met balsamico. Stuk voor stuk heerlijke pasta’s die je snel op tafel zet.

 

Spinazie

 

Spinazie is een lekkere en veelzijdige groene bladgroente. Behalve dat het lekker is, is het vers ook nog een hele gezonde groente.
Je hebt drie soorten bladspinazie, de ‘gewone’ bladspinazie, baby spinazie en de wilde spinazie. De baby spinazie, dit zijn de zijn jonge spinazieblaadjes die je lekker in salades kunt gebruiken. De wilde spinazie heeft een wat groter en grover blad, dit is spinazie wat iets langer heeft kunnen groeien. Het lekkerst is om dit te gebruiken in een roerbakgerecht.
Spinazieblaadjes slinken ontzettend, houdt daarom rekening op ongeveer 350 gram per persoon.
Je zou dit gerecht ook met diepvries spinazie kunnen maken, neem dan bladspinazie en niet de gehakte of spinazie à la crème.

 

Roomkaas

 

Je kunt verse roomkaas zoals Philadelphia roomkaas gebruiken, of je neemt een lekkere kruiden roomkaasje zoals Boursin of Paturain. Dan geef je de saus nog meer smaak mee van kruiden en knoflook. Of je voegt zelf nog lekkere verse kruiden toe zoals basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie en/of dille. En als je liefhebber van knoflook bent, kan je natuurlijk nog (veel) meer knoflook erbij doen.

 

Tip:

 

Ik had nog wat zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes over en heb deze erbij geserveerd.

 

 

Recept Pasta met verse spinazie: