Een gemakkelijke, snelle en heerlijke pasta met zeevruchtensaus die perfect is voor de zomer! Deze pappardelle met zeevruchten en roomsaus bevat brede eierpasta in een romige tomatensaus gemaakt met gemengde zeevruchten. Dit is geen typische vissaus om in te dippen, zoals een cocktailsaus. Hier hebben we het eerder over een lichte tomaat-, wijn- en roomsaus, met delicate zeevruchtenaroma’s. Hoewel dit recept van begin tot eind slechts ongeveer 15 minuten nodig heeft om te bereiden, smaakt het zo heerlijk en luxueus dat je zou zweren dat het bereid is in een specialiteitenrestaurant.

 

Pappardelle pasta

 

Nu vraag je je misschien eerst af: wat is pappardelle? Deze heerlijke brede eierpasta is niet zo gewoon als andere pastasoorten pasta. Maar ze zullen waarschijnlijk je nieuwe favoriet worden als je ze eenmaal hebt geprobeerd.
Van het Italiaanse woord pappare, wat ‘opslokken’ betekent, is de dikke pappardelle pasta breder dan fettuccine, maar qua textuur vergelijkbaar. Ze zijn perfect om te worden omhuld met rijke en heerlijke sauzen, zoals deze romige zeevruchtensaus.
Verse, eenvoudige en gezonde ingrediënten komen samen om dit gerecht met veel smaak te creëren.

 

Zeevruchten*

 

Ik heb een zak gemengde zeevruchten uit de diepvries van de supermarkt gebruikt voor deze pasta. Je kunt deze heerlijke zeevruchtensaus maken met bijna elke verse zeevruchten die je lekker vindt! Gebruik bijvoorbeeld garnalen, mosselen, witte vis, scheermessen of andere ingrediënten die je lekker vindt.

 

Tips:

 

Hoewel de alcohol verdwijnt terwijl de saus met zeevruchten suddert, kan je dit vervangen door een visbouillon of kippenbouillon te gebruiken.

 

Op zoek naar meer lekker pasta met vis recepten? Nou die heb ik voor jou:

Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus
Pasta met mosselen en nduja
Zwarte pasta met sardientjes
Pasta met makreel, artisjok en spinazie
Spaghetti met Jerk garnalen
Pasta met makreel, artisjok en spinazie
Spaghetti met vis en paprikasaus
Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes
Spaghetti met garnalen en hete saus

 

 

Recept Pappardelle met zeevruchten en roomsaus: