Deze gezonde parelcouscous en linzensalade met falafel kan je koud eten op warme dagen en warm op koude dagen. Het is een heerlijk vegetarisch/vegan gerecht waarbij je voldoende eiwitten naar binnen krijgt door de linzen en falafel. En het is vrij snel klaar omdat je alleen maar de parelcouscous hoeft te koken en de falafel even moet bakken.

 

Parelcouscous

 

Ik ben geen liefhebber van couscous, omdat ik niet van de structuur hou. Ik heb dat ook met quinoa, op een of andere manier blijven die kleine korreltjes altijd in mijn keel hangen. Een mooi en lekker alternatief vind ik parelcouscous, kleine bolletjes gemaakt van durumtarwe. Het lijkt een soort pasta, maar dan in de vorm van mini balletjes. Ik vind het een fijn alternatief voor couscous. En ik heb nu een volkoren parelcouscous gevonden, dit is een nog betere optie.

 

Parelcouscous wordt veel in de Israëlische, Jordaanse en Libanese keuken gebruikt. Je kunt het goed combineren met groenten, vlees of vis.
Kook deze korrel in ruim water met zout en na ongeveer 9 minuten zijn ze gaar.
Het is ook een goede vervanger voor rijst, er zitten zelfs meer natuurlijke eiwitten in dan in zilvervliesrijst.
Ik heb diverse recepten met parelcouscous op de site staan, zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, ga dan naar: Sleutelwoorden en vul hier parelcouscous in.
Deze heerlijke Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is daar een voorbeeld van.

 

Linzen

 

Ik had nog gekookte gele linzen liggen in de koelkast en heb die daarom verwerkt in dit gerecht. Je kunt ook een potje of blikje gekookte (bruine) linzen kopen en die gebruiken.

 

Falafel

 

Je kunt falafel zelf maken of je koopt ze kant-en-klaar in de winkel. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig wel diverse soorten falafel. Het zijn gefrituurde balletjes gemaakt van fijngemalen kikkererwten of andere peulvruchten. Het is een fijne vleesvervanger uit de Midden-Oosterse keuken.

 

Tips:

 

Het recept voor de ingemaakte rode ui* vind je hier.

In plaats van passievrucht door de dressing, kan je ook sinaasappelsap of citroensap gebruiken.

Als je niet van koriander houdt, vervang het dan door peterselie of lente-ui.

 

 

Recept Parelcouscous en linzensalade met falafel: