Vandaag heb ik gewinkeld in mijn garage. De garage is mijn voorraadkast waarin ik heel veel houdbare ingrediënten heb staan en als het koud is ook mijn groenten en fruit kwijt kan. Ideaal als je een te kleine koelkast heb zoals ik. Mijn droom is om ooit nog eens zo’n hele grote aan te schaffen, maar ja dan wordt dat gelijk een hele keukenverbouwing (nog maar ff sparen). Vanwege de sneeuw en ijzel ben ik niet naar het dorp gelopen om boodschappen te doen, vandaar de garage. Het een en ander bij elkaar gesprokkeld en zo is deze parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok ontstaan vanavond. Courgettes hebben van zichzelf weinig smaak, maar als je de courgetteplakken grilt krijgen ze extra smaak. De citroen en zoute kappertjes geven een extra ‘zuurtje’ en ‘zoutje’ aan het gerecht.

Ook dit recept met parelcouscous is een vegetarisch gerecht: Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta