Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat ik niet zo goed tegen de structuur van couscous en ook niet van quinoa kan. Zo dan heb ik jullie dat maar even laten weten. Maar ik ben wel gek op couscous salades, of sowieso de smaken van het Midden-Oosten, maar dan gebruik ik die lekkere parelcouscous ervoor. Omdat het nu warm is, eten wij deze salade koud. Maar je kunt dit natuurlijk ook warm of lauwwarm serveren.
Ja ik weet het …. het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar om die typische smaken uit het Midden-Oosten te krijgen, heb je toch wel het een en ander nodig aan specerijen en verse kruiden. De Baharat kruidenmix (Original Spices) kan je vinden in de grotere supermarkten. Als je dit niet kunt vinden, gebruik dan Ras-el-Hanout hiervoor in de plaats. Dit heb je misschien nog wel in huis. Als je geen ingelegde citroen kunt vinden (bij supermarkt of Turkse winkel) gebruik dan de rasp van een halve citroen.
Parelcouscous
Ik heb meerdere parelcouscous recepten op de site staan. Probeer ook eens deze heerlijke en prachtig roze Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Parelcouscous Salade met Aubergine, Courgette en Paprika:
Ingrediënten
- 200 gr parelcouscous
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 2 tl Baharat kruiden
- 10 cherrytomaatjes
- 1/2 ingelegde citroen
- 1 bosje koriander
- 10 muntblaadjes
- olijfolie
- peper en zout, naar smaak toevoegen
Instructies
- Kook de parelcouscous beetgaar volgens instructie van de verpakking.
- Snijd de paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes.
- Bak de paprika, aubergine en courgetteblokjes in een koekenpan met een beetje olijfolie en zout op hoog vuur gaar en goudbruin.
- Voeg als laatste de paprikapoeder, kaneel en Baharat kruiden toe en bak nog even mee.
- Giet de couscous af, laat even droogstomen en schep deze dan bij de gebakken groenten.
- Snijd de cherrytomaatjes in kwarten, ingelegde citroenschil in kleine stukjes en hak de koriander- en muntblaadjes fijn.
- Voeg dit ook bij de couscous en meng eventueel wat olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de salade in een grote schaal met wat takjes koriander en munt erop.