Deze pasta Alfredo met kip is een heel simpel en snel te maken gerecht, ideaal dus voor een doordeweekse dag. Dat wil zeggen als je al pulled kip in huis hebt. Dan maak je deze heerlijke en romige pasta in een mum van tijd. Lekkere pittige kip gemengd door de romige kaassaus.

 

Alfredo saus

 

Alfredo pastasaus is een bekende saus in Italiaanse restaurants in Amerika. Maar deze komt oorspronkelijk wellicht helemaal niet uit Italië. Het is een heerlijke romige maar wel calorierijke saus bestaande uit roomboter, knoflook, slagroom en Parmezaanse kaas. Ik heb de roomboter achterwege gelaten en minder room gebruikt, de saus is al ‘zwaar’ genoeg zo.

 

Pulled kip

 

Je kunt pulled kip kopen in de supermarkten, maar je kunt het ook zelf maken. Hiervoor kook je kipfilets in een pikante bouillon tot ze helemaal gaar zijn. Dan kan je het kippenvlees uit elkaar trekken met twee vorken (pullen). Mocht je nou nog een stuk gebraden kip in de koelkast hebben liggen, trek dit dan uit elkaar en voeg tijdens het bakken van de ui wat cajunkruiden toe om het iets meer spicy te maken.
Je hebt maar 250 gram pulled kip nodig voor de pasta. De rest kan je weer verwerken in een lekkere kipsalade.

 

Pasta

 

Ik heb voor dit gerecht verse tagliatelle gebruikt, die is lekker snel klaar. Je kunt ook spaghetti, pappardelle, fettuccine of een andere soort pasta zoals penne, farfalle of fusilli gebruiken.

En nog zo’n lekkere snelle pasta is deze Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.

 

Variaties

 

In plaats van kip, kan je ook garnalen door de pasta doen of nog lekkerder de kip en garnalen door de saus. Of gebruik een pittige worst zoals chorizo erbij, dat is natuurlijk ook erg lekker. En als je geen pulled kip wilt gebruiken, kan je dit vervangen door blokjes kip die je bakt. Wil je het vegetarisch houden, gebruik dan vegetarische kipstukjes of een paddenstoelenmix.

 

Tips:

 

Om er een complete maaltijd van te maken kan je gestoomde of roergebakken groenten erbij serveren of een heerlijke groene salade. Of serveer een handje vol rucola op de pasta.

Cajun kruidenmix vind je wel in de meeste supermarkten. Pas op: het kan nogal pittig zijn, dus voeg niet te veel toe!

Je kunt de kippenbouillon eventueel weer gebruiken om de pasta erin te koken of er een kippensoep van te maken met de overgebleven kip.

 

 

Recept Pasta Alfredo met kip: