Dit gerecht is een hele makkelijke maar oh zo smakelijke pasta. Ideale voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. De saus is bijna nog sneller gemaakt dan je de pasta koken moet. Voor deze Pasta Arrabiatasaus wilde ik penne gebruiken, maar daar had ik nog maar een heel klein beetje van. Maar van deze Bucatini pasta ‘dikke’ spaghetti, had ik nog voldoende voor twee personen.

 

Ik heb kleine tomaatjes uit blik gebruikt, maar je kunt ook een blik met tomatenblokjes gebruiken. In het originele recept staat geen sjalotje of uitje, maar ik vind het altijd wel lekker in een pastasaus. Als je nog meer smaak wilt toevoegen, voeg dan nog wat gedroogde oregano toe tijdens het bereiden van de saus (ook niet origineel). Oei als we de Italiaanse smaakpolitie maar niet achter ons aan krijgen.

 

Pasta restjes

 

Je kent dat wel ….. je houdt allemaal kleine restjes ongekookte pasta over. Mocht dat zo zijn, gebruik ze dan in deze heerlijke Pastasoep.