Als je gek ben op pasta, courgettes en droge worst dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, paddenstoelen en worst is er eentje met heel veel smaak. De smaak in dit gerecht wordt vooral bepaald door de worst, waardoor je verder weinig smaakmakers hoeft toe te voegen. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.

 

Courgette

 

Omdat de courgette zo neutraal van smaak is, kan je het op vele manieren bereiden. Het zal snel de smaken van het gerecht opnemen zoals in dit gerecht. Je kunt courgettes bakken, roerbakken, grillen op de bbq, roosteren in de oven, rauw eten als een carpaccio, vullen of er een lekkere soep van maken. Zelfs de bloemen van de courgetteplant zijn eetbaar.
Spoel de courgette voor gebruik schoon onder de koude kraan en snijd het kontje eraf. Dan snijd je het in plakken van ongeveer een halve centimeter voor dit gerecht. Wil je dat de plakjes nog sneller gaar zijn, snijd deze dan doormidden.

 

Pasta

 

Ik heb voor dit gerecht tubetti rigati pasta gebruikt, maar je kunt heel veel soorten pasta zoals bijvoorbeeld macaroni, fusilli, penne of rigatoni nemen hiervoor.
Er bestaan zoveel pastasoorten, alles wat hol en niet te groot is kan je gebruiken. Ik zou alleen geen spaghetti gebruiken.

 

Worst

 

Ik had een droge worst van Stegeman gekregen. Deze nieuwe worst bevat 30% minder vet en een deel van het vlees in de worst is vervangen door boterbonen. Heerlijk op een borrelplankje, maar ik wilde het verwerken in een gerecht. Het is deze heerlijke pasta geworden waarin de worst zijn lekkere rokerige smaak aan geeft.
Als je de worst bakt, komt er toch nog wat vet uit. Dit heb ik gebruikt om de rest van de ingrediƫnten erin te bakken. Je hoeft dus geen olie te gebruiken.

 

Tips:

In deze pasta wordt geen saus in verwerkt. Het kookvocht van de pasta zorgt ervoor dat het geen droge pasta wordt. Voeg zoveel of weinig toe als jou lekker lijkt.

In plaats van basilicum heb ik oreganoblaadjes gebruikt omdat ik daarvan nogal veel in de kruidentuin heb staan.

 

 

Recept Pasta met courgette, paddenstoelen en worst: