Een supersnel doordeweeks avondmaal is deze pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes. De scherpte van de kappertjes en citroen snijdt door de romigheid van de zalm en pasta. Gebruik tagliatelle, spaghetti, pappardelle of linguine. Dit recept is van Mary Berry en ik heb het een beetje aangepast.

 

Deze pasta met gerookte zalm en citroen serveer ik graag als het weer omslaat van herfst naar winter. Het is troostmaaltijd, heerlijk en hoewel het geen recept voor elke week is, zeker een recept om gemakkelijk te maken en iets over gerookte zalm zegt rijk en luxueus.

 

Makkelijk pastagerecht

 

Wil je indruk maken op je partner met een lekkere pasta? Deze romige pasta met gerookte zalm is heel bijzonder, maar vereist niet veel ingrediƫnten en duurt minder dan 20 minuten om in elkaar te zetten.
Dit romige pastarecept is echt iets bijzonders en zo eenvoudig te maken. Persoonlijk vind ik het ideaal voor een date night, omdat het gemakkelijk, snel en lekker is. Want wie wil er nou uren in de keuken staan voor een hete date?
Maar zelfs als het niet om een date night gaat, vinden de kinderen dit gerecht wel lekker denk ik. En waarom is het zo goed? Het heeft de rijke, delicate smaak van gerookte zalm verpakt in een romige saus op een bedje van pasta. Kun je iets beters bedenken?

 

Warm gerookte zalm

 

Dit recept is gemaakt met warm gerookte zalm, maar je kunt ook koud gerookte zalm of gerookte zalmsnippers gebruiken.
Warm gerookte zalm is verse zalm die licht heet gerookt is, waardoor de textuur meer op gekookte zalm lijkt dan op gerookte zalm.
Deze pasta heeft de smaken die traditioneel bij gerookte zalm worden geserveerd, zoals citroen, kappertjes, room en bieslook.

 

Tips:

 

Je kunt naar meer of minder room toevoegen.
Laat de pijnboompitten weg als je er geen zin in hebt
Voeg eventueel wat asperges of roomkaas toe.
Gebruik gerookte forel of makreel in plaats van de zalm.
Serveer het eventueel met een frisse groene salade.

Bewaar een deel van het pastawater voordat je de pasta afgiet, zodat je deze later aan de saus kunt toevoegen. Omdat pastawater zout en zetmeel vasthoudt, voegt het zowel smaak als romigheid toe wanneer het aan de saus wordt toegevoegd.

Laat de bieslook niet achterwege. Ze geven met hun delicate uiensmaak veel smaak aan de pastasaus met gerookte zalm en citroen

Bekijk hier nog meer geweldige snelle pastarecepten.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pasta met gerookte zalm en citroen: