Deze pasta met grote garnalen, zeekraal en dille is eigenlijk een open lasagne. Ik heb verse lasagne vellen hiervoor gebruikt en deze voor het koken doormidden gesneden. Dan ontstaat er een soort hele brede Pappardelle. Hierdoor meng je dan de rest van de ingrediƫnten.

 

Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille

 

Het is op zich een makkelijk en snel te maken maaltijd, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt ook rauwe garnalen kopen die gemarineerd zijn, meestal met knoflook, dit lijkt me ook erg lekker door dit gerecht. Koop wel de verse pastavellen, deze zijn makkelijk doormidden te snijden en heel erg snel gekookt.

Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille

 

Sojabonen

 

Ik heb sojabonen gebruikt, maar je kunt ook doperwtjes, tuinbonen en sperziebonen gebruiken hiervoor in de plaats. Sojabonen kan je vers kopen in de supermarkt, of in blik of bij de diepvriesgroenten. Je hoeft ze in principe niet te koken, het is namelijk wel lekker als het gerecht een bite heeft door deze boontjes.
Als je niet van dille houdt, kan je dit vervangen door peterselie of basilicum. Beide lekker bij deze pasta.
Houdt je niet van pittig, laat dan de rode peper achterwege of gebruik een half pepertje. Door de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen, raak je al de meeste pittigheid kwijt. Dit zit namelijk in de zaadjes en zaadlijsten.

 

Pasta

 

Ben jij ook zo gek op pasta en wil je graag snelle en makkelijk te maken gerechten? Probeer dan ook eens deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus. Die is met dezelfde lasagne vellen gemaakt en is super snel te bereiden. Snel, makkelijk, voedzaam en lekker. Dat wil toch iedereen?