Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze pasta met makreel, artisjok en spinazie is simpel en snel te bereiden. Een smaakvol gerecht wat ideaal is om te koken op een drukke doordeweekse dag. Hiermee schotel je toch iets lekkers voor en het lijkt alsof je er heel veel werk aan hebt gehad, wat dus niet zo is. Het gerecht is bijna net zo snel bereid als de pasta nodig heeft om gaar te worden.

Artisjokken

Natuurlijk is het erg lekker om zomers verse artisjokken te gebruiken. Maar ja dat is veel meer werk. Ik heb potjes met gegrilde artisjok op olie gebruikt. Die lekkere olie heb ik weer in het gerecht gebruikt, hierin heb ik namelijk de spinazie in gebakken. Als je de artisjokken te duur vindt, gebruik dan 1 potje of laat het achterwege als je het niet lust. Vervang het dan door meer spinazie en erwtjes te gebruiken.

Spinazie en artisjokken worden vaak gecombineerd in de bekende Amerikaanse dip artichoke and spinach dip. Hierin wordt o.a. ook verse roomkaas en knoflook in verwerkt. Ik heb de dip nog nooit gemaakt, maar dat gaat vast nog wel gebeuren. Maar ik was wel geïnspireerd geraakt in de combinatie artisjok en spinazie. Dit wilde ik in een pastagerecht combineren. Omdat ik nog verse lasagnevellen en gerookte makreel in de koelkast had liggen, heb ik dit ook maar gebruikt. En doperwtjes heb ik altijd wel in de vriezer liggen, dus voor een beetje extra groenten die er ook meer in gedaan.

Verse pasta

De verse pasta zoals lasagne heeft maar kort nodig om te koken. Je kunt natuurlijk andere soorten (verse) pasta gebruiken zoals tagliatelle, pappardelle, spaghetti of penne.

Tips:

  • De makreel kan je ook vervangen door gerookte zalm of forel.
  • Als je de makreel achterwege laat, heb je een heerlijk vegetarisch pastagerecht.

Als je dit pastarecept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

Recept Pasta met makreel, artisjok en spinazie:

Pasta met makreel, artisjok en spinazie. Een simpel en snel te maken pasta met heel veel smaak. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr verse lasagne
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr gerookte makreel
  • 2 potjes (à 180 gr) gegrilde artisjok
  • ½ citroen
  • 150 gr verse roomkaas
  • peper en zout
  • 200 gr baby spinazie
  • 100 gr erwtjes
  • 4 takken dille
  • 2 el pijnboompitten

Instructies
 

  • Snijd de lasagnevellen in de lengte doormidden. Hak de knoflook fijn en breek de makreel in stukken.
  • Laat de artisjokken uitlekken in een zeef, maar vang de olie op in een grote hapjespan.
  • Hak de dille blaadjes fijn, maar houd wat takjes achter.
  • Rasp de schil van de halve citroen en pers het dan uit. Meng de rasp en sap met de verse roomkaas. Voeg lekker veel peper en een beetje zout hieraan toe.
  • Kook de lasagne in een paar minuten gaar in kokend water met zout. Giet dan af, maar vang een kopje kookvocht op.
  • Roerbak de spinazie met de knoflook in een grote pan in de artisjokolie. Roer de verse roomkaas met citroen er dan door.
  • Meng de artisjokstukken, bevroren erwtjes, stukjes makreel, gehakte dille en de gekookte pasta erdoor. Als de saus te dik is, meng er dan wat pasta kookvocht doorheen.
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta op de borden en garneer met dilletakjes en pistachenoten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating