Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze pasta met makreel, artisjok en spinazie is simpel en snel te bereiden. Een smaakvol gerecht wat ideaal is om te koken op een drukke doordeweekse dag. Hiermee schotel je toch iets lekkers voor en het lijkt alsof je er heel veel werk aan hebt gehad, wat dus niet zo is. Het gerecht is bijna net zo snel bereid als de pasta nodig heeft om gaar te worden.

 

Artisjokken

 

Natuurlijk is het erg lekker om zomers verse artisjokken te gebruiken. Maar ja dat is veel meer werk. Ik heb potjes met gegrilde artisjok op olie gebruikt. Die lekkere olie heb ik weer in het gerecht gebruikt, hierin heb ik namelijk de spinazie in gebakken. Als je de artisjokken te duur vindt, gebruik dan 1 potje of laat het achterwege als je het niet lust. Vervang het dan door meer spinazie en erwtjes te gebruiken.

 

Spinazie en artisjokken worden vaak gecombineerd in de bekende Amerikaanse dip artichoke and spinach dip. Hierin wordt o.a. ook verse roomkaas en knoflook in verwerkt. Ik heb de dip nog nooit gemaakt, maar dat gaat vast nog wel gebeuren. Maar ik was wel geïnspireerd geraakt in de combinatie artisjok en spinazie. Dit wilde ik in een pastagerecht combineren. Omdat ik nog verse lasagnevellen en gerookte makreel in de koelkast had liggen, heb ik dit ook maar gebruikt. En doperwtjes heb ik altijd wel in de vriezer liggen, dus voor een beetje extra groenten die er ook meer in gedaan.

 

Verse pasta

 

De verse pasta zoals lasagne heeft maar kort nodig om te koken. Je kunt natuurlijk andere soorten (verse) pasta gebruiken zoals tagliatelle, pappardelle, spaghetti of penne.

 

Tips:

 

De makreel kan je ook vervangen door gerookte zalm of forel.

Als je de makreel achterwege laat, heb je een heerlijk vegetarisch pastagerecht.

 

 

Recept Pasta met makreel, artisjok en spinazie: