Ben je gek op paddenstoelen en pasta, dan is dit echt een gerecht voor jou. De Marsala wijn geeft net iets extra’s aan de paddenstoelen, waardoor het een bijzondere pasta geworden is.

 

Paddenstoelen

 

In mijn blog over paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig vind je gemengde paddenstoelenmixen bij de supermarkt, maar ga eens naar een groenteboer. Hier vind je heel veel verschillende soorten paddenstoelen en ze worden los verkocht. Dan kan jij zelf bepalen welke paddenstoelen en hoeveel van elk soort je gaat gebruiken voor deze heerlijke pasta.

 

Ik heb in dit gerecht de shiitake gebruikt. Dit is een stevige paddenstoel met een uitgesproken krachtige smaak.
Verwijder voor het gebruik het steeltje. De steeltjes kunnen taai zijn.

 

Kastanjechampignons, deze smaken beter, nootachtiger en kruidiger dan de witte champignon. Ze zijn minder vochtig en vleziger dan de witte champignons.
Daarnaast heb ik de oesterzwam gebruikt, deze heeft een licht aardse smaak en een stevige bite. Hierdoor is deze ideaal voor een vegetarische maaltijd. Ze zijn wat vleziger dan de andere paddenstoelen. Je kunt oesterzwammen het beste in stukken scheuren.
En als laatste de beukenzwammetjes, met een nootachtige umami smaak en een stevige textuur.

 

Pasta

 

Ik heb farfalle pasta van het Italiaanse merk La Molisana gebruikt. Farfalle pasta heeft de vorm van strikjes. Deze pasta is lekker met een lichte saus of gebakken groenten of paddenstoelen. De kwalitatief hoogwaardige pastasoorten van La Molisana hebben een ruw oppervlak zodat de saus beter aan de pasta blijft hangen.
Kook de pasta al dente zodat de volle smaak het beste tot zijn recht komt.

 

Marsala*

 

De Italiaanse versterkte wijn Marsala wordt gemaakt in de omgeving van Marsala op Sicilië.
De wijn kan je een beetje vergelijken met port of sherry. Het wordt vaak gebruikt in de keuken, maar je kunt deze wijn ook erg goed drinken. De droge Marsala wordt meestal gebruikt in hartige gerechten, het geeft het gerecht een nootachtige smaak mee.
Je kunt deze eventueel in kleine flesjes kopen bij de slijter.
Marsala en paddenstoelen zijn een perfecte combinatie. Probeer ook eens deze heerlijke romige paddenstoelensoep met Marsala.

 

 

Recept Pasta met paddenstoelen en Marsala: