Pasta met snijbiet en balletjes

Ik zag prachtig gekleurde snijbiet bij mijn groenteboer liggen en heb gelijk een bos gekocht. Maar ja wat ga je ervan maken. Manlief had zin in pasta, dus is het deze heerlijke pasta met snijbiet en balletjes geworden. Een simpel en snel te maken pastagerecht en lekker afgetopt met veel geraspte Parmezaanse kaas. Ideaal gerecht voor een doordeweekse dag.

 

Snijbiet

 

De snijbiet is een bijzondere groente. Deze groente is een beetje in de vergeethoek geraakt en dat is jammer. Je vindt deze groente meestal alleen maar in een groentewinkel of biologische winkels, maar niet in de supermarkten. De snijbiet is een bladgroente waarvan de stengels en blad eetbaar zijn. Er bestaat een snijbiet met groene stengels en de regenboogsnijbiet met prachtig gekleurde stengels in wit, geel, oranje en knalroze. De stengels smaken een beetje naar bietjes en het blad naar spinazie. Het blad slinkt ook zo veel als spinazie doet.

 

Als je snijbiet koopt moet je erop letten dat de stengels goed stevig zijn en het blad niet slap is. Het is een groente die snel verlept, laat het daarom niet te lang in de koelkast liggen voordat je het gebruiken gaat. Het is een echte seizoensgroente, je vindt het vanaf de lente tot en met de zomer.

 

Omdat het blad sneller gaar is dan de stengels, bereid je de stengels als eerste. Snijd en maak het daarom apart klaar. De stengels snijd je in dunne plakjes en het blad kan je grof snijden. Bak of kook de stengels niet te lang, het is lekker als ze nog een beetje knapperig zijn.

 

Je kunt snijbiet op verschillende manier bereiden zoals roerbakken, stomen, stoven of maak er een soep of stamppot van. Het blad kan je ook rauw in een salade verwerken.
Ik heb nog drie lekkere snijbietrecepten voor jullie, namelijk een Hartige Snijbiettaart, Curry met regenboog snijbiet en noedels en een Frittata van snijbiet met gerookte zalm.

 

Tip:

 

Ik heb farfalle (strikjes) pasta gebruikt, maar je kunt ook een ander soort nemen zoals macaroni of fusilli (spiraalvormig).

 

 

Recept Pasta met snijbiet en balletjes:

Pasta met snijbiet en balletjes. Ik zag prachtig gekleurde snijbiet bij mijn groenteboer liggen en heb gelijk een bos gekocht en deze lekkere pasta gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 bos snijbiet
  • 6 Italiaanse braadworstjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr pasta
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de stengels van de snijbiet in kleine stukjes en snijd het blad niet te fijn. Spoel de steeltjes en het blad apart schoon in koud water en slinger het droog in een slacentrifuge.
  • Druk het vlees uit het omhulsel van de worstjes en vorm daar balletjes van.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
  • Bak de worstballetjes in een wok of hapjespan in een scheutje olijfolie rondom goudbruin op hoog vuur. Schep ze dan uit de pan.
  • Bak in diezelfde pan eerst de gesneden steeltjes van de snijbiet in ongeveer 2 minuten. Voeg dan het blad, knoflook en chilivlokken toe en bak dit ook een paar minuutjes.
  • Voeg de balletjes en de gekookte pasta toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Serveer de pasta en diep borden en rasp er Parmezaanse kaas op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating