Ik zag prachtig gekleurde snijbiet bij mijn groenteboer liggen en heb gelijk een bos gekocht. Maar ja wat ga je ervan maken. Manlief had zin in pasta, dus is het deze heerlijke pasta met snijbiet en balletjes geworden. Een simpel en snel te maken pastagerecht en lekker afgetopt met veel geraspte Parmezaanse kaas. Ideaal gerecht voor een doordeweekse dag.

 

Snijbiet

 

De snijbiet is een bijzondere groente. Deze groente is een beetje in de vergeethoek geraakt en dat is jammer. Je vindt deze groente meestal alleen maar in een groentewinkel of biologische winkels, maar niet in de supermarkten. De snijbiet is een bladgroente waarvan de stengels en blad eetbaar zijn. Er bestaat een snijbiet met groene stengels en de regenboogsnijbiet met prachtig gekleurde stengels in wit, geel, oranje en knalroze. De stengels smaken een beetje naar bietjes en het blad naar spinazie. Het blad slinkt ook zo veel als spinazie doet.

 

Als je snijbiet koopt moet je erop letten dat de stengels goed stevig zijn en het blad niet slap is. Het is een groente die snel verlept, laat het daarom niet te lang in de koelkast liggen voordat je het gebruiken gaat. Het is een echte seizoensgroente, je vindt het vanaf de lente tot en met de zomer.

 

Omdat het blad sneller gaar is dan de stengels, bereid je de stengels als eerste. Snijd en maak het daarom apart klaar. De stengels snijd je in dunne plakjes en het blad kan je grof snijden. Bak of kook de stengels niet te lang, het is lekker als ze nog een beetje knapperig zijn.

 

Je kunt snijbiet op verschillende manier bereiden zoals roerbakken, stomen, stoven of maak er een soep of stamppot van. Het blad kan je ook rauw in een salade verwerken.
Ik heb nog drie lekkere snijbietrecepten voor jullie, namelijk een Hartige Snijbiettaart, Curry met regenboog snijbiet en noedels en een Frittata van snijbiet met gerookte zalm.

 

Tip:

 

Ik heb farfalle (strikjes) pasta gebruikt, maar je kunt ook een ander soort nemen zoals macaroni of fusilli (spiraalvormig).

 

 

Recept Pasta met snijbiet en balletjes: