Pasta met Stroganoff Paddenstoelen

Vegetarische pasta met paddenstoelen en een heerlijke Stroganoff saus erbij. Deze vegetarische pasta met Stroganoff paddenstoelen is snel en gemakkelijk te maken in ongeveer 30 minuten en zit boordevol smaak en is absoluut heerlijk als vleesloos diner geserveerd met al dente pasta.

Mijn recept voor traditionele tournedos Stroganoff is al lang een van de meest populaire berichten op deze blog. En met goede reden. Het is een van mijn favorieten. Maar omdat steeds meer mensen tegenwoordig minder vlees eten, krijg ik steeds meer vragen of het mogelijk is om dit klassieke comfortfood zonder rundvlees te maken. Mijn antwoord?
Helemaal haalbaar. En ook helemaal heerlijk.

Het blijkt dat paddenstoelen – met al hun hartige umami – dit gerecht op zichzelf prima dragen. Ze hebben ook het extra voordeel dat ze aanzienlijk gezonder en goedkoper zijn dan traditioneel rundvlees. En in combinatie met de pasta en een hartige Stroganoff saus smaakt dit gerecht net als het troostvoedsel dat we allemaal kennen en waar we van houden.
Nog meer goed nieuws? Dit recept is ongelooflijk eenvoudig te maken en staat binnen ongeveer 35 minuten op tafel.

Pasta met Stroganoff Paddenstoelen

Paddenstoelen

Voor dit recept heb je een pond paddenstoelen nodig. Maar welke paddenstoelen is aan jou! Ik heb nu bij mijn groenteboer een mix gekocht van shiitake, oesterzwammen en beukenzwammetjes. Maar je kunt ook kastanjechampignons en portobello’s kopen. Het voordeel van paddenstoelen kopen bij jouw groenteboer is dat ze deze los verkopen en jij zelf een mix kunt samenstellen.

Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snijd de grotere exemplaren in stukken.

Pasta

Ik heb linguine gebruikt voor dit gerecht omdat ik dit lekker vind. Maar elk pastasoort die je wilt gebruiken is prima. Spaghetti, pappardelle, fettuccine, tagliatelle, etc., zijn allemaal prima. Je kunt ook een ander soort brede pasta gebruiken zoals bijvoorbeeld tagliatelle en fettuccine.

Tips:

  • De Stroganoff saus kan maximaal 3 dagen van tevoren worden gemaakt en in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Ik zou niet aanraden om de saus in te vriezen, omdat deze na ontdooien kan gaan schiften.
  • Om het recept te veganizen, gebruik je een plantaardige room.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Pasta met Stroganoff paddenstoelen:

Pasta met Stroganoff paddenstoelen. Vegetarisch pastagerecht met paddenstoelen, uien en paprika met een heerlijke Stroganoff saus erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode uien
  • 2 puntpaprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr paddenstoelen
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr pappardelle
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 200 ml zure room
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode uien in dunne ringen, de puntpaprika's in dunne repen en hak de knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien en de paprikareepjes ong. 5 min. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Schep de uien uit de pan en zet dit even apart.
  • Bak in een dezelfde koekenpan de paddenstoelen ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog even mee, voeg de uien/paprika toe en meng alles.
  • Giet dan de bouillon in de pan en laat dit ong. 5 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de zure room toe aan het paddenstoelenmengsel en meng dit goed door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en meng deze door de paddenstoelensaus.
  • Serveer met een paar blaadjes verse oregano of peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating