Ik mocht in een foodybox een pak vlinderpasta, vegetarisch gehakt en een pot tomatensaus ontvangen. Die ga ik natuurlijk combineren in een heerlijk pastagerecht. Het is pasta met vegetarisch gehakt en tomatensaus geworden. En dat was een lekker bordje pasta, manlief had niet eens in de gaten dat het een vegetarisch gerecht was. Hij vond de gehaktsaus namelijk erg lekker (haha).

 

Vegetarisch

 

Meestal ben ik niet zo van de vleesvervangers, maar als je dit gehakt lekker rul en krokant aanbakt op hoog vuur samen met wat kruiden dan is de smaak goed. Je moet het dus echt wel even op smaak brengen. Dat kan met de Italiaanse kruiden, maar ook met peper en zout of gerookte paprikapoeder bijvoorbeeld.

 

Wij eten steeds minder vlees en het is dan wel een zoektocht om toch voldoende eiwitten naar binnen te krijgen. Die zitten natuurlijk wel in de vleesvervangende producten, maar zoals ik al schreef vind ik de meesten niet zo lekker (zacht uitgedrukt). Ik vind het dan veel lekkerder om bijvoorbeeld tofu of tempeh lekker te marineren en dit te gebruiken dan de kant-en-klare producten.
Ik vond pas vegetarische kipstukjes bij de Lidl die ik trouwens wel lekker vond. Daar heb ik deze heerlijke Enchilada met vegetarische kip en groente van gemaakt.
Ben jij nou ook niet zo’n vleeseter of zelfs vegetariër, dan heb ik meer dan 450 vegetarische recepten voor jou. Zoek ze maar eens op onder Categorie: Vegetarisch.

 

Pasta

 

En als je gek bent op pasta, kan je ook heel veel pastagerechten vinden op de site. Pasta is altijd een goed en lekker idee vind ik. Italiaans comfort food op z’n best. Ik heb nu farfalle (vlinderpasta) gebruikt, maar je kunt allerlei soorten pasta gebruiken bij deze saus. Wat jij maar in huis hebt.

 

Tip:

 

Ik heb die kleine beukenzwammetjes gebruikt in dit gerecht, maar je kunt dit vervangen door ‘gewone’ champignons of andere paddenstoelen. Snijd ze dan wel in plakjes.

 

 

Recept met vegetarisch gehakt en tomatensaus: