Zoals jullie op mijn blog De boer op in Twente kunnen lezen, mochten wij o.a. een echte Buffel kaasmakerij (Buffalo Farm Twente) en een Shiitake kwekerij (Masselink) bezoeken. Met de producten die ik meekreeg, heb ik diverse recepten gecreëerd. Deze pasta met shiitake en primosale is daar een van.
Ik heb als pasta de Shiitake pasta sliertjes van Shiitake kwekerij gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewone tagliatelle gebruiken. De Primosale buffelkaas is een verse kaasje wat niet gerijpt wordt maar alleen maar geperst en gezouten wordt. Deze pepertjes Primosale is een pittig en vrij zout kaasje, gelukkig had ik van tevoren een stukje geprobeerd. Daarom hoefde ik verder geen zout te gebruiken.
Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, rasp dan op het laatst wat Parmezaanse kaas over de pasta.

 

En nog zo’n lekker recept met Primosale (naturel) kaas is dit Stokbroodje salami met primosale kaas.