Deze pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas is een heerlijke salade om zo te eten als lunch of avondeten, maar natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue. Ik heb gepofte bietjes hiervoor gebruikt, die zou je ook kunnen roosteren op de barbecue voor een nog intensere smaak. En het aardse maar toch iets zoete smaak van de rode bietjes gaat heel goed samen met het zoute en pittige van de blauwe kaas.

 

Rode bieten

 

Deze rode knolgroente is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel erg gezond. Ze hebben een iets zoetige, milde en aardse smaak en er zijn zomer- en winterbietjes. De zomerbietjes worden bosbiet genoemd omdat ze meestal in bosjes verkocht worden. Deze zijn iets kleiner dan de winterbiet. De winterbieten zijn dus een stuk groter en worden los verkocht. De smaak is ongeveer hetzelfde, maar de kooktijd van de zomerbiet is toch wel een stuk korter.

 

Misschien heb jij altijd bietjes uit een pot gegeten, maar verse bietjes zijn zoveel lekkerder. Vooral als je ze poft in de oven. Hierdoor wordt de smaak van de bietjes nog intenser. Hoe je dat doet, kan je hier lezen. Als je daar geen zin in hebt, kan je natuurlijk altijd de voorgekookte bietjes kopen.

 

Wij zijn gek op bietjes en daarom kan je ook heel veel bietenrecepten vinden op de site. Als je onder het ingrediënt biet zoekt, komen ze allemaal tevoorschijn. Van rode bietensoep, stamppot, tot aan carpaccio en smoothie toe.

 

Blauwe kaas

 

Er bestaan heel veel soorten blauwe kaas. Neem een blauwe kaas die jij lekker vindt. De ene houdt van een hele pittige en de andere houdt van een milde blauwe kaas. Ik bestel blauwe kaas en alle andere soorten kaas altijd bij een echte kaasboer online. Lekker makkelijk dat dit thuisbezorgd wordt.
Als je niet van blauwe kaas houdt, dan kan je dit vervangen door feta of geitenkaas.

 

Pastasalade

 

Een lekkere pastasalade gaat er altijd wel in. Je kunt hiervoor speciaal pasta koken, maar misschien heb je nog een restje gekookte pasta in de koelkast liggen dat je weer kan omtoveren tot een lekkere salade. Tegenwoordig zijn er ook glutenvrije pasta’s te koop en dat is superfijn als je een glutenallergie hebt. Op deze manier kan iedereen genieten van pasta en van een lekkere pastasalade. Ik heb diverse pastasalade recepten voor jullie zoals bijvoorbeeld deze Mexicaanse pasta en maïs salade.

 

 

Recept Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas: