Poeh, wat is het warm! Ja ik weet het, we mogen niet klagen nu het zomer is, maar ja die temperaturen boven de 30 graden is mij toch iets te gortig. Hierdoor heb ik helemaal geen zin in warm eten noch in lang in de keuken staan. Deze pastasalade met zeevruchten is een ideaal gerecht om op zulk soort dagen te maken.
Pastasalade is een veelzijdig bij- of hoofdgerecht dat zomers of eigenlijk het hele jaar door wel geserveerd kan worden. Het is een geweldig verfrissend bijgerecht voor een zomerse barbecue, maar het is ook een geweldige hoofdmaaltijd.

 

Pastasalade met zeevruchten

 

Deze pastasalade is een heerlijk voorgerecht, lunch, bijgerecht of hoofdgerecht. Het is een combinatie van pasta, zeevruchten, sla, tomaatjes en rode ui met een Italiaanse dressing.
Dit is een gezondere pastasalade in vergelijking met een salade op basis van mayonaisedressing. Het is ook een geweldige lunch als het van tevoren wordt bereid, aangezien de smaken zich ’s nachts ontwikkelen.
Je hoeft alleen maar de pasta te koken en een dressing te maken en dan meng je alles door elkaar.

Pasta*

 

Ik gebruik graag een kleinere pastasoort voor pastasalade. Zo krijgt elke hap een perfecte mix van pasta en zeevruchten! Je kunt macaroni, farfalle, penne of eigenlijk elke pasta gebruiken die je lekker vindt. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, de pasta wordt nog zachter van de dressing. Giet de pasta af zodra deze gaar is en spoel af met koud water om af te koelen en het kookproces te stoppen. Meng vervolgens de saladedressing erdoor om de pasta op smaak te brengen. Op deze manier krijgt de pasta de kans om de smaak van de dressing op te nemen voordat de overige salade-ingrediënten worden gemengd.

Pastasalade met zeevruchten

 

Zeevruchten**

 

Deze pastasalade is aanpasbaar, je kunt zo weinig of zo veel verschillende soorten zeevruchten eraan toevoegen die jij lekker vindt. Hieronder vind je enkele verschillende zeevruchten die je aan de pastasalade kunt toevoegen:
Gekookte garnalen, inktvis, imitatiekrab (surimi), kokkels en/of mosselen. Of koop gemengde zeevruchten bij de visboer of supermarkt (diepvries).

 

Groenten

 

Als groenten heb ik alleen maar tomaatjes, rode ui en sla erin verwerkt. Je kunt ook julienne van wortel, dungesneden bleekselderij, erwten, plakjes komkommer, rode of groene paprikareepjes en/of maïskorrels eraan toevoegen.

 

Smaakmakers

 

Meng er ook nog zwarte olijven, fijngesneden rode peper en verse kruiden erdoor. De kruiden kunnen verse oregano, basilicum, dille of peterselie zijn.

 

Tips:

 

Maak de pastasalade een paar uur van tevoren, zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Meng op het laatst pas de sla en verse kruiden erdoor, anders verlept dit.

Serveer de salade op kamertemperatuur, dus niet rechtstreeks uit de koelkast.

De salade blijft maximaal 3-4 dagen – verpakt in een luchtdichte bak – goed in de koelkast.

Op zoek naar meer heerlijke pastasalades? Die heb ik voor jou:

Pastasalade met groene groenten en kruiden
Mexicaanse pasta en maïs salade
Pasta en eiersalade
Ratatouille pastasalade
Niçoise pastasalade met tonijn
Caesar pastasalade met kip

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pastasalade met zeevruchten: