Pastasaus met Gehakt, Tomaten en Paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker met macaroni, spaghetti of een andere soort pasta. Hoe langer je de saus laat pruttelen, des te lekkerder wordt deze.
Het lekkerste is als je de saus in dag van te voren maakt dan kunnen de smaken er nog beter in trekken. Je kunt dit gerecht zelfs drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ik maak altijd een hele grote pan saus en vries de helft dan in voor een volgende keer. In de vriezer kan je het goed afgedekt twee maanden bewaren. Lekker voor een volgende keer als je haast hebt, maar wel zin in een lekkere pasta hebt.

Tip:

En nog zin in een lekker toetje na? Ik heb een heerlijk recept voor een Affogato voor je.

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen. Maak een lekkere grote pan van deze heerlijke pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Sauzen/Dips
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr rundergehakt
  • olijfolie
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 250 gr champignons
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 winterwortels
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 scheut rode wijn
  • 2 blikken tomaten
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 el gedroogde oregano

Instructies
 

  • Verhit de olie in een bakpan en bak het gehakt in 5 minuten. rul. Schep het gehakt uit de pan in een kom.
  • Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Bak in dezelfde pan de spekreepjes goudbruin en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Schep uit de pan en doe het in de kom bij het gehakt.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel. Snijd de wortel en de paprika in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
  • Bak de ui, knoflook, wortel, paprika en bleekselderij 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg het gehakt/champignonmengsel en tomatenpuree toe en bak nog even mee.
  • Doe de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg de tomaten, bouillon en oregano toe en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur pruttelen. Roer af en toe. Voeg bouillon of water toe als de saus te droog wordt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Breng na een uur een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta af, en serveer deze met de saus.
  • Serveer de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
  • Lekker met een groene sla erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating