Ik had een grote pan met heerlijke pittige en zoete Indische pulled beef gemaakt. De volgende dag is dit nog lekkerder, maar toch had ik teveel bereid. Dan maar een portie in de vriezer, altijd handig als je geen tijd hebt om te koken. Van het overgebleven vlees heb ik deze lekkere pasteitjes met Indische pulled beef gemaakt. De pasteitjes kan je met de lunch eten of als avondmaaltje met een salade erbij. Of je maakt kleintjes als hapje voor bij de borrel. Dit vlees is trouwens ook heerlijk in een wrap of op een broodje met de lunch.

 

Ik kwam op het idee om pasteitjes te maken, omdat de FOODBLOG EVENT van November het thema “pastei” heeft. Een pastei is een gerecht gemaakt van deeg en gevuld met vlees, vis, groenten of fruit. Dit is dus een mini pastei geworden.

 

Je kunt de pasteitjes zo groot maken als je zelf wilt en elke vorm geven. Ik had nog een groot vel bladerdeeg en heb rondjes van 12 centimeter met een steekring uitgestoken. Je kunt ook vierkant blaadjes bladerdeeg gebruiken en deze dan in een driehoekje dichtvouwen.

 

Pittige en zoete Indische pulled beef

 

Ja maar voordat je deze lekkere pasteitjes kunt maken, moet je natuurlijk eerst wel een pan met Indische pulled beef maken. Hier vind je het recept ervoor.