Ik heb toch een lekker ontbijtje voor je. Deze peanut butter jelly chiapudding is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens verantwoord. Als jij een PB&J fan bent, dan moet je dit eens proberen. Het is weer eens iets anders dan een boterham met kaas als ontbijt. Maak het de avond ervoor klaar en dan kan je de volgende dag ervan genieten.

 

Peanut butter & jelly

 

Peanut butter & jelly oftewel PB&J sandwich is een typisch belegde boterham uit Amerika. Je zou denken wat is pindakaas en jam een rare combinatie, maar geloof mij …. het werkt.
Je zou pindakaas eigenlijk meer in hartige gerechten verwachten of gewoon alleen op een boterham, maar met jam geeft het een lekkere iets zoete twist aan jouw broodje. Het broodje wordt al sinds 1901 zo gesmeerd in de USA.

 

Maar pindakaas en jam kan je nog op meerdere manier eten, zoals in deze heerlijke peanut butter jelly chiapudding. Wij zijn gek op chiapudding en daarom probeer ik zoveel mogelijk recepten uit met chiapudding. Deze was toch echt de favoriet van manlief, maar ja hij heeft ook 26 jaar in Amerika gewoond en kent deze PB&J combinatie heel goed.
Ik wil het ook nog eens met overnight oats proberen, want dat eten wij ook graag als ontbijt.

 

Ontbijt

 

In mijn blog: Ontbijt je wel, kan je lezen wat de voordelen van een goed ontbijt zijn. Al is niet iedereen het ermee eens, vooral diegenen die intermittent fasting doen. Maar voor mij werkt het en kan ik de hele morgen door, zonder een hongergevoel te hebben.
Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met ontbijt en het liefst maak ik het de avond ervoor klaar.

 

Jam*

 

Ik heb zelf de jam voor dit gerechtje gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook jam uit de supermarkt nemen. Neem het liefst een jam met iets minder suiker erin, om er nog een ‘verantwoord’ ontbijtje van te maken.
Ik heb voor de jam 850 gram aardbeien, rasp en sap van een halve citroen en 250 gram geleisuiker speciaal een paar minuten gekookt, totdat er een jam ontstond.
Bewaar dit in gesteriliseerde potjes in de koelkast.

 

 

Recept Peanut butter jelly chiapudding: