Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken.

 

Klassieke Pêche melba

 

Dit dessert is gecreëerd door de Franse top chef Auguste Escoffier. Hij heeft het voor het eerst gemaakt in 1893(!) in het chique Savoy Hotel in London. Hij maakte dit speciaal van de toenmalig fameuze operazangeres Nellie Melba. Auguste had toen nooit kunnen bedenken dat dit gerecht zo’n klassieker zou worden en bekend werd over de hele wereld.

 

Er bestaan diverse variaties op deze klassieker en dit is dan weer mijn versie ervan. Ik heb de perziken gepocheerd in water met vlierbloesemsiroop voor extra smaak. De siroop heb ik vervolgens weer ingekookt. Deze siroop is door de frambozencoulis gegaan wat weer een heerlijke saus geworden is. Oorspronkelijk werd dit nagerecht geserveerd met geroosterd amandelschaafsel en een suikerspin kapje. Ik denk dat een kletskop een goede vervanger hiervoor is.
Ben jij ook zo gek op de smaken van dit nagerecht? Dan heb ik nog een heerlijk ontbijtje voor je. Namelijk deze Pêche Melba overnight oats. Probeer die ook eens.

 

Klassieke nagerechten

 

Ik ben gek op dit soort nagerechten en heb er goede herinneringen aan. Dit dessert en ook de klassieker Dame Blanche stond namelijk heel lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders. De Dame Blanche staat nog niet op de site, hoog tijd dat ik daar ook eens een recept voor ga maken.

 

Maar ik heb nog heel veel andere klassieke Franse toetjes voor jullie. Namelijk deze:
Geflambeerde aardbeien met vanille-ijs
Goddelijke chocolade soufflé
Aardbeien Coupe Romanoff
Mokka crème brûlée
Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0
Ile flottante
Tarte tatin

 

 

Recept Pêche melba: