Deze pepernoot truffels met pecannoten zijn een heerlijke traktatie met Sinterklaas, maar kan je natuurlijk ook heel goed maken na het Sinterklaas feest als je nog pepernoten over hebt.
En nog zo’n lekkere Sinterklaas traktatie zijn deze Sinterklaas muffins. Maak die ook eens.
Pepernoot truffels met pecannoten. Heerlijke traktatie voor Sinterklaas avond. En deze pepernoot truffels met pecannoten zijn ook nog lekker daarna.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Ingrediënten
- 200 gr pepernoten
- 50 gr pecannoten + 16 extra
- 6 medjoul dadels
- 100 gr verse roomkaas
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 200 gr chocolade, puur
- 1/2 tl grof zeezout
Instructies
- Hak de pepernoten met de pecannoten in je keukenmachine. Verwijder de pitten uit de dadels en voeg ze samen met de roomkaas en kaneelpoeder bij de pepernoten en maal dit tot een smeuïge massa.
- Maak van het mengsel ongeveer 16 balletjes, leg ze op een plat bord in de koelkast om op te stijven.
- Hak de chocoladereep in kleine stukjes en doe de helft hiervan in een glazen schaal. Zet deze op een pannetje met water wat net tegen de kook aan is. De kom mag het water niet raken.
- Laat zo de chocolade smelten, als het gesmolten is dan kan je even roeren. Haal de schaal van het pannetje af. Doe de andere helft van de gehakte chocolade erbij en roer dit erdoor heen tot het helemaal gesmolten is. Meng als laatste het zeezout erdoor.
- Leg een vel bakpapier klaar op je aanrecht. Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze één voor één op een vork in de chocolade. Leg het balletje dan op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes.
- Druk als laatste een pecannoot op elke bonbon en zet ze koud weg.