Deze Perencake bak je ondersteboven. Daarna keer je de taart om en heb je heerlijke peren boven op de cake.
Het recept voor de Chai kruidenmix vind je hier. Je kunt ook koekkruiden gebruiken in plaats van chai kruiden.
Deze Perencake bak je ondersteboven. Daarna keer je de taart om en heb je heerlijke peren boven op de cake.
Het recept voor de Chai kruidenmix vind je hier. Je kunt ook koekkruiden gebruiken in plaats van chai kruiden.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de bodem van een ronde (26 cm) bakvorm met bakpapier. Vet de bakvorm in met olie of boter.
Doe de basterdsuiker, perensap en kaneel in een pannetje, verhit dit en laat het karamelliseren.
Schil ondertussen de peren, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg de peren op de bodem van de bakvorm en giet hierover de karamel.
Klop met een mixer de boter met de rietsuiker tot een luchtige en romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een homogene massa. Klop dan de karnemelk erdoor.
Meng met een lepel de bloem, kruidenmix en zout door het beslag.
Giet het beslag over de peren in de bakvorm.
Zet de taart in de oven en bak deze ongeveer 40-50 minuten. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal dan uit de oven en laat 5 minuten staan.