Ik had twee rollen bladerdeeg gekocht omdat ik dacht dat ik dit nodig had voor een recept. Achteraf had ik genoeg aan een rol en lag die andere nog steeds in de koelkast. Hoog tijd om er iets van te maken. Plaattaart? Nee! Dan maar een lekkere pesto en kaas bladerdeeg spiraal als borrelhapje voor het weekend.

 

Bladerdeeg

 

Ik ben gek op gerechten met bladerdeeg. Heb me nog nooit gewaagd aan zelf bladerdeeg te maken. Het leven is te kort om dit te doen en je kunt heerlijke kant-en-klare bladerdeeg kopen in de winkels. Of het nu bladerdeeg velletjes zijn of zo’n grote rol vers bladerdeeg. Die vierkante velletjes heb ik altijd in de vriezer liggen, maar nu had ik dus ook nog zo’n verse rol in de koelkast.

 

Deze spiraal kan je natuurlijk vullen met van alles. Zoals bijvoorbeeld een tapenade, verse spinazie met feta en zongedroogde tomaatjes of wat jij maar lekker vindt.
Het is een makkelijke snack die je snel kunt maken en oh wat zal je hiervan smullen. Ideaal hapje voor het weekend. Ook lekker bij bijvoorbeeld een soepje.

 

Pesto

 

Natuurlijk maak je de pesto zelf, ik vind de kant-en-klare uit de supermarkt echt niet te eten. Maar ja smaken verschillen. En zo’n pesto heb je zo gemaakt. Ik heb nu een pesto gemaakt met basilicum, veel knoflook, oude geraspte kaas en veel walnoten erin. Dit is natuurlijk niet het originele recept voor pesto, maar hé maak iets wat jij lekker vindt of wat je in huis hebt.
Je kunt de pesto ruim van te voren maken en in een goed afgesloten potje is dit zeker een paar dagen goed te houden in de koelkast.

 

Ben jij ook zo gek op bladerdeeg? Dan heb ik nog een paar heerlijke hartige en zoete recepten voor je:

Perentaartjes met amandelspijs
Mini tarte tatin

Curryworst saucijsjes met zuurkool
Tarte tatin van rode bietjes
Makreel spinazietaart

 

Tip:

 

Als je het bladerdeeg gevuld en opgerold hebt, kan je deze het beste weer even in de koelkast liggen. Bladerdeeg bakt namelijk het best als het koud de oven in gaat.

 

 

Recept Pesto en kaas bladerdeeg spiraal: