Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten.

 

Piadina

 

Piadina is een Italiaanse plat brood, een soort wrap maar dan iets dikker. Piadina is trouwens het meervoud van piadina. Het is een heerlijk brood wat je voor heel veel recepten gebruiken kunt. Je kunt deze piadina tegenwoordig vinden in de meeste supermarkten, of je kunt ze zelf maken (moet ik dus nog een keertje doen). Piadina wordt gemaakt van bloem, olijfolie, zout en water, dus dat zal niet zo moeilijk zijn denk ik en veel lekkerder waarschijnlijk.
Je bakt de piadina op in een koekenpan of in de oven.
Je kunt piadina zo eten als snack, lunch of vullen met kaas, tomaten en pesto. Of maak er een heerlijke quesadilla van. Deze Piadina met tonijn en garnalen is ook niet te versmaden, het is een soort tuna melt in een piadina, lekker.

 

Vis

 

Koop een witte (plat)vis voor de gerecht zoals bijvoorbeeld scholfilets of andere filets. Vraag jouw visboer ernaar. Het voordeel van deze filets is dat het in no-time gaar is, dus het is een snel te maken gerechtje.

 

Dukkah*

 

Dukkah is een specerijen/notenmix uit de keuken van het Midden-Oosten. Je kunt het heel makkelijk zelf maken, hier vind je het recept.

 

Tips:

 

Gebruik wel een rode spitskool en niet een rode kool, rode spitskool is snel klaar. In plaats van rode spitskool kan je ook een ‘gewone’ spitskool gebruiken.
Saffraan is een dure specerij, als jij dit niet in huis hebt of wilt aanschaffen, bestrooi de vis dan met wat kurkuma om die mooie gele kleur te krijgen.
Harissa is een soort sambal uit het Midden-Oosten. Dit vind je tegenwoordig ook wel in elke supermarkt. Je kunt het ook vervangen door sambal als je wit.

 

 

Recept Piadina met saffraanvis en rode kool: