Pikante Kipkluifjes

Als je zin hebt in een lekkere snack dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken. Vooral als je van pittig houdt en Oosterse smaken, dan gaat deze snack er goed in. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken door ze te serveren bij bami of met witte rijst en wat roergebakken groenten. Wat jij wilt …. jouw feestje.

Schrik niet van de bereidingstijd, de meeste tijd zit in het marineren en de rest van de tijd liggen de kipkluifjes lekker te bakken in de oven.

Deze pikante kipkluifjes zijn ook lekker met deze salade van postelein.

Pikante kipkluifjes. Als je zin hebt in een lekkere snack en van pittig houdt, dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 5 uur
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr kipkluifjes

Marinade

  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 2 el water
  • 5 el sojasaus
  • 2 el black bean woksaus
  • 1 el sriracha saus
  • 3 el pindakaas (met stukjes)
  • sap van 1 limoen
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 el sesamolie

Erbij

  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • limoenpartjes

Instructies
 

  • Leg de kipkluifjes in een ovenschaal en zet deze afgedekt in de koelkast.
  • Doe het bouillonblokje en water in een pan en zet dit op het vuur. Breng aan de kook en meng dan de rest van de marinade ingrediënten erdoor op laag vuur. Laat goed afkoelen.
  • Giet dan de marinade over de kluifje en meng alles goed door elkaar.
  • Laat dit afgedekt zeker 4 uur marineren in de koelkast.
  • Haal de kip een half uur van te voren uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen. Zet de oven aan op 180˚C.
  • Zet de schaal met kluifjes in de oven en bak ze ongeveer 30-40 minuten tot ze lekker goudbruin en gaar zijn. Draai ze halverwege wel even om.
  • Zet de oven uit, strooi de sesamzaadjes over de kluifjes en laat nog 10 minuutjes in de oven staan.
  • Serveer met de korianderblaadjes en lente-ui erover en limoenpartjes apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating