Ik mocht twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel ontvangen in de Foodybox van Kroon op het Werk en heb daar deze heerlijke pindakaas proteïne bliss balls van gemaakt. Een gezonde snack voor de lekkere trek. Met slechts een paar ingrediënten maak je heel snel deze zalige balletjes. Ideaal voor onderweg of na het sporten.

 

Bliss balls

 

Deze bliss balletjes hoef je niet te bakken, ze zijn gezond en in principe vegan en glutenvrij.
Door het gebruik van (vegan) proteïne poeder en natuurlijk door de pindakaas, zitten de balletjes ook vol met eiwitten. Een verantwoorde snack daarom. Ze geven je energie en daarom heerlijk om als snack tussendoor te eten.

Ben jij ook zo gek op bliss balls? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou, zoals deze:

 

Noten kaneel bliss balls
Mango bliss balls met gember
Mokka energieballetjes
Matcha energieballetjes met citroen

 

Pindakaas

 

De Pindakaaswinkel maakt en verkoopt diverse smaken pindakaas. Elke keer komen ze weer met nieuwe heerlijke smaken. Ik ontving de Appeltaart en Dadel Kaneel pindakaas. In de appeltaart zitten heerlijke stukjes appel en kaneel in verwerkt en in de naam dadel kaneel verraad natuurlijk al welke smaak deze pindakaas heeft. Die laatste heb ik gebruikt voor deze heerlijke balletjes. En omdat ze zo lekker waren, heb ik met de appeltaart pindakaas zalige appel pindakaas bliss balls gemaakt.

Pindakaas proteïne bliss balls

Die heb ik gemaakt van 140 gr gedroogde appelstukjes, 100 g havervlokken, 40 gr pecannoten, 100 gr appeltaart pindakaas, 1 tl kaneel en2 el proteïne poeder vanille.
De appelstukjes heb ik eerst in een kom met warm water laten weken. Toen goed laten uitlekken. De havermout en pecannoten in de keukenmachine gemaald en hierbij toen de appelstukjes gedaan. Nogmaals gemixt in de machine samen met de pindakaas, kaneel en proteïne poeder. Hiervan balletjes gedraaid.

Pindakaas proteïne bliss balls

Ik zal je verklappen dat ik in eerste instantie de gedroogde appeltjes niet geweekt had en alles in een keukenmachine gedaan had. Die maalde de appeltjes niet fijn, dit bleven blokjes. Maar de smaak van het mengsel was heerlijk en daarom heb ik dit als topping op mijn kwark gegeten ’s morgens. Een lekker geluk bij een ongeluk.

 

Tips:

 

Als het deeg te droog lijkt, voeg dan nog wat agavesiroop toe. Lijkt het te nat dan kan je nog wat havervlokken of proteïne poeder toevoegen.

Bewaar de balletjes in een afgedekt bakje in de koelkast of vries ze in een zip bag in.

Je kunt natuurlijk ook een ander soort pindakaas gebruiken voor deze bliss balls.

 

 

Recept Pindakaas proteïne bliss balls: