Pindakaas quinoa truffels

Een heerlijke truffel met een knapperige buitenkant van chocolade en een smeuïge en verrassende binnenkant. Deze pindakaas quinoa truffels zijn geweldige en makkelijk te maken snacks en een boost aan eiwitten dankzij de pindakaas en quinoa!
Als je op zoek bent naar een makkelijke vegan traktatie die je niet hoeft te bakken en die in ongeveer 15-20 minuten klaar is, dan heb ik de perfecte voor je. Maak kennis met mijn krokant quinoa chocolade-pindakaastruffels, gemaakt met slechts zeven ingrediënten!

Truffels

Dit zijn niet de klassieke chocolade truffels die we kennen, maar een iets meer verantwoorde truffel.
Als je op mij lijkt, zal die knapperige textuur van deze truffels heerlijk vinden. En ook de smaak van een pindakaas erin. Bovendien kan het geen kwaad dat ze allebei veganistisch, glutenvrij, graanvrij en natuurlijk boordevol eiwitten zijn.
Traditionele pindakaastruffels vereisen meestal veel suiker en boter. Deze quinoa-pindakaastruffels bevatten maar iets suiker en agavesiroop en slechts een beetje kokosolie.
Zo gemakkelijk en boordevol heerlijke eiwitten waar je je goed bij voelt!

Pindakaas quinoa truffels

Ingrediënten

  • Kokosolie: je hebt alleen een beetje koksolie nodig.
  • Palmsuiker, geeft net een lekkere zoete smaak eraan.
  • Vanille-extract, gebruik geen vanille-essence dan liever vanillesuiker of vanillepoeder.
  • Pindakaas: gebruik voor dit recept een volledig natuurlijke, pindakaas met stukjes noot.
  • Agavesiroop (of honing) maakt het wat smeuïger en iets zoeter.
  • Gepofte quinoa, dit vind je in de grotere supermarkten bij de ontbijtgranen.
  • Pure chocolade: ik gebruik graag een pure chocoladereep, maar gebruik gerust pure chocoladestukjes of je favoriete chocolade. Ga voor een zuivelvrije chocolade om het vegan te houden!
  • Zeezout: optioneel, maar ik vind het heerlijk om er een beetje grof zeezout overheen te strooien.

Tips:

  • Je kunt deze pindakaas quinoa truffels in een luchtdichte bakje of zakje maximaal 2 weken in de koelkast bewaren.
  • In de vriezer blijven deze truffels tot wel 3 maanden goed. Laat ze dan ontdooien op kamertemperatuur en geniet ervan!

Nog meer verantwoorde traktaties om te proberen:

Dadel cacao bliss balls
Blauwe bessen bliss balls
Mokka energieballetjes
Pindakaas proteïne bliss balls
Noten kaneel bliss balls
Mango bliss balls met cranberries en walnoten
Matcha energieballetjes met citroen

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pindakaas quinoa truffels:

Pindakaas quinoa truffels. Een heerlijke truffel met een knapperige buitenkant van chocolade en een smeuïge en verrassende binnenkant.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 el kokosolie
  • 2 el palmsuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 110 gr pindakaas (met stukjes noot)
  • 2 el agavesiroop of honing
  • 20 gr gepofte quinoa
  • 200 gr pure chocolade, fijngehakt
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Smelt de kokosolie met de palmsuiker in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur af en roer de vanille, pindakaas en agavesiroop erdoor. Als laatste meng je de quinoa erdoor.
  • Laat afkoelen en draai er dan ongeveer 24 kleine balletjes van.
  • Leg ze op een plat bord en zet dit ongeveer 30 minuten in de vriezer.
  • Als de balletjes bevroren zijn smelt je 2/3 deel van de chocolade au-bain-marie. Als de chocola gesmolten is haal je het van het vuur en smelt daarin de rest van de chocola.
  • Als je dit niet doet, krijg je geen knapperige chocolade coating.
  • Dip elk balletje in de chocolade, gebruik hiervoor een vork waarop je het balletje legt.
  • Leg de balletjes op keukenpapier en bestrooi ze met een paar zeezoutkorrels.
  • Zet ze dan afgedekt in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating