In de lente Foodybox zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Een pot karamel zeezout pindakaas én witte chocolade pindakaas. Van de laatste heb ik al deze heerlijke cupcakes met pindakaas gemaakt van de pot karamel zeezout pindakaas dit verrukkelijke pindakaasijs. Als je gek op pindakaas bent, dan moet je dit ijs maken! Zo lekker. Supermakkelijk recept, door het gebruik van de gecondenseerde melk en yoghurt kan je dit ijs maken zonder gebruik van een ijsmachine.
Pindakaasijs
Dit pindakaasijs is het lekkerst! Het is romig ijs met pindakaassmaak, vol met die heerlijke karamel zeezout pindakaas en gesuikerde pinda’s en chocodrops!
Pindakaasijs is een van mijn favoriete lekkernijen en zelfgemaakt is het toch het lekkerst. Als je van pindakaas houdt, beloof ik je dat je net zoveel van dit ijs zult houden als wij.
Het is zo heerlijk om in de zomer zelf ijs te maken, het is de perfecte traktatie voor een hete zomerdag. Hoewel ik natuurlijk ook het hele jaar door dol ben op ijs.
Dit pindakaasijs is een ijs zonder eieren, maar het ijs is toch zo romig en lekker.
Het is zacht en perfect pindakaasachtig en boordevol extra pindakaas. Het is een droom voor liefhebbers van pindakaas!
Maken
Het maken van dit ijs is supersimpel, je hebt alleen wat geduld nodig omdat het ijs moet bevriezen in de vriezer. Je maakt het dus zonder ijsmachine!
Je klopt eerst de slagroom lobbig. Dan mix in een andere schaal de pindakaas met de gecondenseerde melk en de yoghurt. Dit spatel je dan door de slagroom.
Doe er lekker veel gesuikerde pindastukjes en chocoladestukjes door en klaar is het werk.
Giet het in een vriesbak en laat minimaal 6 uur in de vriezer staan.
Schep dan het ijs op en genieten maar.
Tips:
- Je kunt het ijs ook in een ijsmachine maken. Voeg dan op het laatst pas de gesuikerde pinda’s en chocodrops erdoor.
- In plaats van de Karamel Zeezout Pindakaas* kan je ook een ‘gewone’ pindakaas gebruiken.
- Door het gebruik van de Griekse yoghurt, wordt het ijs niet zo zoet. Het wordt sowieso al zoeter door de suiker pinda’s.
- Als je nog een scheut (karamel)likeur toevoegt aan het mengsel, bevriest het niet zo hard.
- En in plaats van gesuikerde pinda’s kan je ook (ongezouten) pinda’s nemen.
Zin in nog meer van die makkelijk ijsrecepten? Die heb ik voor jou:
- Limoncello ijs
- Pornstar Martini ijs
- Yoghurtijs met kersencompote
- Ricotta ijs met honing
- Chocolade fudge ijsjes
- Stroopwafelijs
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pindakaasijs:
Ingrediënten
- 150 gr suiker pinda's
- 300 ml slagroom
- 340 gr pindakaas*
- 300 ml gecondenseerde melk
- 250 ml Griekse yoghurt
- 50 gr chocolade stukjes
Instructies
- Doe de suiker pinda's in een zipper zak, sluit goed af en sla met deegroller de pinda's in stukjes (niet te fijn). Gebruik ongeveer 125 gram voor het ijs, de rest voor de topping.
- Klop de slagroom met een mixer lobbig.
- Klop in een andere schaal de pindakaas met de gecondenseerde melk en de yoghurt.
- Meng dan voorzichtig de slagroom door het pindakaasmengsel.
- Strooi de pindastukjes en chocoladestukjes over het mengsel en roer dit er ook voorzichtig door heen.
- Giet het mengsel in een cakeblik, afsluitbare vriesbakje(s) en/of in jampotjes.
- Laat minimaal 6 uur in de vriezer staan.
- Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het niet te hard is.
- Strooi er nog wat suiker pinda- en chocoladestukjes over.