Pindakaasmuffins met Chocolade

Ben jij ook zo gek op pindakaas? Probeer dan eens deze heerlijke muffins gemaakt met banaan, pindakaas en havermout. Een pure verwennerij voor ontbijt of als tussendoortje. Deze pindakaasmuffins met chocolade worden gemaakt met havervlokken, waarvan je de helft fijn maalt tot haverbloem en de andere helft zo verwerkt in het beslag. Pindakaas is het hoofdingrediënt in deze muffins en zorgt niet alleen voor smaak, maar ook voor een boost aan plantaardige eiwitten. Misschien een vreemde combinatie, maar wel heel erg lekker.

Muffins

De volgers hebben dus gesproken. Geef ons meer muffinrecepten! Nou dat kan, ik heb er genoeg voor jullie op de site staan. Deze muffins hebben een speciaal ingrediënt, namelijk pindakaas. Dus als je een fan bent van pindakaas, dan wil je meteen naar de keuken rennen om deze muffins meteen te maken!
Ik hou er absoluut van om thuis eenvoudige muffinrecepten te bakken, omdat ik weet wat erin gaat en ik voel me echt goed als ik weet dat elk ingrediënt zorgvuldig door mij is geselecteerd.
Het is een snel en vrij eenvoudig recept met indrukwekkende resultaten!

Pindakaas

Wie houdt er van pindakaas? Veel pindakaasvariëteiten die als ‘gezond’ zijn gemarkeerd, bevatten feitelijk toegevoegde suikers en gehydrogeneerde oliën. Zorg ervoor dat je altijd de ingrediënten leest. Je kunt het beste de 100% pindakaas nemen. Of je maakt je eigen pindakaas. Hoe je dat doet, kan je hier lezen. Zo weet je dat het alleen pinda’s en misschien een vleugje zeezout in zit.
Je kunt een smeuïge pindakaas of eentje met stukjes noot gebruiken voor dit recept. Ik geef de voorkeur aan natuurlijke pindakaas zonder toegevoegde suikers.

Tips:

De baktijd bepaalt de uiteindelijke textuur die je bereikt. Als je een smeuïge kern wenst die lijkt op gebakken havermout (we zijn er dol op), dan zal je ze minder willen bakken (13-15 minuten). Als je de voorkeur geeft aan een meer vaste kern, kan je ze nog wat langer bakken (16-18 minuten).

Probeer ook enkele van deze andere favoriete muffins:

Ontbijtmuffins met zomerfruit
Mango kokos muffins
Havermuffins met noten
Banaanmuffins met dadel
Muffins met vijgen, yoghurt en havermout
Pompoencake muffins
Chocolade banaan muffins

Nog zo’n bijzondere maar lekkere combinatie met pindakaas is deze Cacao pindakaas smoothie

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Pindakaasmuffins met chocolade:

Pindakaasmuffins met chocolade. Ben jij ook zo gek op pindakaas? Probeer dan eens deze heerlijke muffins gemaakt met banaan, pindakaas en havermout.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gr havervlokken
  • 50 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr pindakaas
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik.
  • Prak de bananen fijn, maal 100 gram havervlokken fijn in een keukenmachine en hak de chocolade in stukjes.
  • Klop de eieren luchtig, voeg dan de geprakte bananen en pindakaas toe en mix dit goed door elkaar.
  • Nu mag alles gemengd worden in de kom (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn).
  • Verdeel het beslag in de vormpjes (niet helemaal tot de rand vullen).
  • Bak de muffins ongeveer 18-20 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating