Dit pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine is mijn versie van de Israelische Sabich sandwich. Sabich sandwich is een traditioneel Joods gerecht wat meestal als ontbijt gegeten wordt. Het is een pitabroodje gevuld met aubergine, gekookt ei, lekker veel hummus, tahin, tomaat en komkommer.
Aangezien ik werd uitgedaagd – door de auberginetelers van Nederland – om een paar aubergine recepten te verzinnen en dit gerecht al heel lang op mijn todo lijstje stond, was het een mooie aanleiding om het dan eindelijk te maken.
Aubergines zijn gezond, ze bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen en ze passen in elk dieet. Ze zijn makkelijk te bereiden en verrassend veelzijdig te bereiden.

 

Za’atar is een soort wilde oregano die smaakt naar oregano en tijm. Maar het is ook de naam van een kruidenmengsel van za’atar gemengd met sesamzaad en sumak. Za’atar is verkrijgbaar in de grotere supermarkten of in een Turkse of Marokkaanse winkel.
Als je niet van koriander houdt, vervang dit dan door peterselie.

 

Ik heb de hummus zelf gemaakt, je kunt het recept hier vinden.