Dit is een heerlijk vegetarisch gevuld broodje waarbij je het vlees echt niet zult missen. Deze paddenstoelen zijn een beetje vlezig en op deze manier gebakken lijkt het net op pulled kip. Dus vegetarier of niet, probeer dit pitabroodje met gyros oesterzwammen eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is ook nog eens een snel te maken gerechtje, lekker voor een doordeweekse dag.

 

Paddenstoelen zijn sowieso een goede vleesvervanger. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten te koop bij de groenteboer en supermarkt. Niet alleen erg lekker in dit broodje, maar gebakken op een geroosterde boterham, door de pasta of in een soep. Het kan allemaal met deze heerlijke paddenstoelen.

 

Ik heb een koriander pitabroodje gebruikt, vandaar dat deze er een beetje groen uit ziet.

 

Sambal bij?

 

Voor wat extra pit zit er zelfgemaakte sambal bij. Dit hoeft natuurlijk niet maar is wel lekker. Sambal maken is een fluitje van een cent, je hebt alleen heel veel rode pepers nodig en een keukenmachine. Koop deze als ze in de aanbieding zijn of bij een toko of Turkse winkel. Wil jij ook eens zelf sambal maken, dan kan je hier het recept vinden.