Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje Bulgogi saus staan in de koelkast en heb daarmee deze Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt gemaakt.
Het was vrij pittig ja, daarom maar een yoghurtsaus erbij gemaakt en wat zoetzuur van komkommer om het geheel een beetje te blussen, haha.
Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt. Ik had nog een flesje Bulgogi saus en heb daarmee deze Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 1 ui, gesnipperd
- 500 gr rundergehakt
- zonnebloemolie
- 1-2 el Bulgogi saus
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el limoensap
- snufje zout
- rucola sla
- zoetzuur van komkommer
Instructies
- Bak de pitabroodjes af in de oven.
- Fruit de gesnipperde ui aan in een scheutje olie. Zet het vuur dan hoog en voeg het gehakt toe. Bak dit in ongeveer 5 minuten rul. Voeg nu een of twee eetlepels Bulgogi saus toe en bak nog even mee.
- Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt met de limoensap en een klein beetje zout.
- Haal de broodjes uit de oven en snijd er een inkeping in.
- Vul de pitabroodjes met sla, het gehakt en lepel er wat yoghurtsaus bij.
- Serveer er wat zoetzuur van komkommer bij.