Deze heerlijke pittige cheddar kaasdip met Sriracha kan worden gebruikt om sandwiches op smaak te brengen, als spread voor crackers of rauwkost. Deze kaasdip is de beste! Het is kaasachtig, pittig (zo pikant als je wilt) en smeerbaar. Het is een soort spread die gemaakt wordt met fijn geraspte cheddar, verse roomkaas, mayonaise en een pittige saus zoals bijvoorbeeld Sriracha. Je kunt het serveren met crackers en groenten of als broodbeleg. Of meng een klodder door aardappelpuree, roerei of bovenop een burger voor een echte traktatie!

 

Maken

 

Het maken is supermakkelijk en je hebt maar een paar ingrediënten ervoor nodig.
In het onderstaande recept vind je de gedetailleerde ingrediëntenlijst en stapsgewijze instructies, maar laten we eerst de basisbeginselen doornemen.
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om thuis deze kaasdip te maken:

Cheddar kaas, als je een extra pittige cheddar kaas kunt vinden, neem die dan. Je zou ter vervangen ook een geraspte oude kaas kunnen nemen. Zorg ervoor dat je zelf de kaas raspt met een fijne rasp. Koop niet het geraspte spul niet, het zal niet hetzelfde zijn.

Verse roomkaas, neem het huismerk van de supermarkt of een Monchou of naturel Philadelphia. De roomkaas maakt het lekker smeerbaar.

Mayonaise, tja ik heb niet gezegd dat het een light recept is. De mayonaise maakt het lekker smeuïg.

Hete saus, ik het Sriracha gebruikt maar je kunt ook sambal of een andere favoriet van jou gebruiken. In plaats hiervan zou je ook nog een rode peper kunnen fijnsneden en die erdoor kunnen mengen.

Het kan niet eenvoudiger zijn om deze dip te maken, meng gewoon alle ingrediënten tot ze goed gecombineerd zijn. Hieronder vind je het volledige, stap-voor-stap recept.
Je kunt de ingrediënten eventueel mengen een keukenmachine of met een handmixer, maar dat hoeft niet.

 

Tips:

 

Bewaar de Spaanse peperkaas in een ondiepe, luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal een week. De dip wordt hard in de koelkast, laat het daarom 30 minuten op kamertemperatuur komen om zacht te worden.

Je kunt Spaanse peperkaas maximaal drie maanden invriezen. Hoewel het nog steeds heerlijk zal smaken, kan de smaak iets anders zijn nadat het is ingevroren en ontdooid.

Je kunt nog extra smaakmakers toevoegen zoals knoflook, uienpoeder, cayennepeper en/of verse kruiden.

Op zoek naar nog meer heerlijke dips? Hier vind je een paar van mijn favorieten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pittige cheddar kaasdip: