Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit het Verre Oosten.

Een stoofpotje lijkt altijd veel werk maar dat valt reuze mee. Meestal maak ik een hele grote pan en vries dan een paar porties in. Dat is weer handig als je geen zin hebt om te koken maar wel zin hebt in een lekker stoofpotje. Voor als het guur weer is buiten in de herfst of winter, dan doet zo’n stoofschotel het heel erg goed. Comfortfood in een pan.

Je kunt dit met van alles serveren. Maak er witte rijst, nasi, mie of bami bij. Lekker met gewokte groenten en/of zoetzuur.

 

5-spices

 

5-spice kruidenpoeder oftewel five spices, is een Chinese specerijenmix waarin steranijs, szechuan peper, kaneel en kruidnagel in zit. Dit geeft het vlees een typische Aziatische smaak. Deze kruiden worden vooral gebruikt bij eend in de Chinese keuken, maar op varkensvlees of kip is het ook heel erg lekker. Je kunt het zelfs ook gebruiken in zoete gerechten. Deze kruidenmix is te koop in de grotere supermarkten (meestal bij de Aziatische producten).
Ik heb een chilipasta gochujang gebruikt, maar hiervoor in de plaats kan je ook sambal gebruiken.

 

 

Recept pittige Chinese rundvlees stoofpot: