Ik heb van Raijmakers Heetmakers een flesje pittige saus gekregen. Zij hebben vier verschillende soorten heetmakers en ik mocht de Tranquilizer gemaakt van habanero pepers en zoete aardappel ontvangen. Deze saus heeft spice level 3, maar heeft al een behoorlijke pit. Zij gaan zelfs tot spice level 5! Very spicy! Ik heb er deze heerlijke pittige fetadip met zongedroogde tomaten van gemaakt.

 

Heetmakers

 

Deze sauzen zijn de Nederlandse tabasco zeg maar. En het leuke is dat ze verschillende smaken hebben met verschillende spice levels. Dus de echte daredevils gaan natuurlijk voor de saus met level 5! De sauzen worden gemaakt met veel en diverse soorten pepers. Je kunt de sauzen gebruiken om heel veel verschillende gerechten op te spicen en op smaak te brengen.

Meng eerst een klein beetje van deze saus door de feta, proef het dan. Houd je van pittig dan kan je natuurlijk nog een paar druppeltjes meer toevoegen.

 

Feta

 

Feta is een van oorsprong Griekse kaas welke wordt gemaakt van schapenkaas en ook vaak aangevuld met geitenkaas. Het heeft een hele specifieke smaak en is behoorlijk zout.
Je ziet tegenwoordig heel veel soorten liggen in de supermarkt, maar de meeste worden gemaakt van koemelk. Ze noemen dit dat witte kaas of salade kaas(blokjes).
Mij maakt het niet uit welke kaas je neemt, het wordt toch op smaak gebracht met die heerlijke pittige saus.

 

Dip

 

Ik ben gek op dips en je zult daarom ook diverse soorten dips vinden op de site. Of het nou gaat om de heerlijke knoflook aioli, hummus gemaakt van allerlei soorten groenten, kruidendips of chutneys, je kunt ze allemaal vinden onder de categorie sauzen/dips.
Lekker op een toastje of stokbroodje bij de borrel of boterham als lunch eventueel nog belegd met wat rauwkost. Het is dus een veelzijdige saus en voor elk wat wils.

 

 

Recept Pittige fetadip met zongedroogde tomaten: