Zoals je in dit recept van Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook kunt lezen, heb ik een paar stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Leuke uitdaging om daar recepten voor te verzinnen. Van een hele stengel heb ik deze pittige pre-harvest knoflookboter gemaakt. Ontzettend simpel, maar heel erg lekker. Vooral nu in het barbecue seizoen is deze boter zalig om op een stukje gegrild vlees, kip of vis te doen. Maak een grote rol boter en bewaar de rest eventueel in de vriezer voor een later moment.
Je kunt de boter ook maken van knoflook en lentui.
Kruidenboters
Ik ben gek op kruidenboters en je kunt dan ook diverse soorten op de site vinden. Vooral deze Oostindische Kers kruidenboter maak ik vaak aan het eind van de zomer, als de tuin vol staat met deze prachtige eetbare bloemen. Heel erg leuk om in te vriezen en dan aan het eind van het jaar deze prachtige gekleurde boter te serveren op een biefstukje.
Ingrediënten
- 1 pre-harvest knoflookstengel
- 200 gr zachte roomboter
- peper en zout
Instructies
- Verwijder de buitenste bladeren van de stengel en snijd de stengel en het bolletje in kleine stukken.
- Doe dit in een keukenmachine en hak dit fijn. Voeg de zachte roomboter toe en meng tot een kruidige boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de boter uit de kom met een spatel en verdeel het op een stuk huishoudfolie. Rol het strak op en laat opstijven in de koelkast.