Stel dat je teveel pulled pork gemaakt heb en je houdt wat over (kan ik mij niet voorstellen want bij ons gaat alles op) dan kan je deze heerlijke pittige pulled pork met tortillachips maken. Een te lekkere ovenschotel die snel gemaakt is. Pittig en met veel kaas erin, wie wil dat nou niet!
Tortillachips
Natuurlijk kan je tortillachips kopen, maar ik heb het zelf gemaakt van tortilla’s. Heb de (volkoren) tortilla’s in acht punten gesneden en deze bespoten met olijfolie (uit een olijfolie spuitbus) en daarna bestrooid met komijnpoeder. Je kunt ze ook bestrooien met gerookte paprikapoeder of een combinatie van komijn- en gerookte paprikapoeder. Dan ongeveer 10 minuutjes bakken in de oven.
Je kunt dit gerecht serveren als avondmaal of als borrelhap voor meerdere personen. Lekker met z’n allen dippen in deze zaligheid.
Pulled pork
Gebruik dus overgebleven pulled pork of pulled kip hiervoor en het gerecht komt in no-time uit de oven.
Belangrijk is wel dat je een pan gebruikt die in de oven kan. Ik heb daar een mooie gietijzeren pan voor, als jij dat nou niet hebt, bereid alles in een bakpan en doe het dan in een ovenschaal en schuif die in de oven. Kan ook natuurlijk.
Ik heb een pakje met basissaus voor pasta gebruikt, maar je kunt ook een blikje met tomatenblokjes gebruiken in dit recept.
Verstop eventueel nog meer groentes in het gerecht, ik had nog wat gekookte sperzieboontjes over en heb die er ook doorheen gemengd. Zo krijgen de kids ongemerkt wat groenten naar binnen.
En ik heb nog een te gek recept met overgebleven pulled pork voor jou. Namelijk deze Pizza met lekker veel pulled pork. Probeer die ook eens!
Recept Pittige pulled pork met tortillachips:
Ingrediënten
- 1 blik (400 gr) zwarte bonen
- 1 blikje (150 gr) maïskorrels
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 jalapeño, in dunne ringen
- olie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 400 gr pastasaus
- 125 ml zure room
- 400 gr pulled pork
- 125 gr oude cheddar, geraspt
- 3 takken koriander
- 4 (volkoren) tortilla's
- olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Snijd de tortilla's in acht punten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Vet ze in met de olie en bestrooi ze met komijnpoeder. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken in de hete oven en haal ze er dan uit.
- Verwarm de oven nu op 225˚C.
- Giet de zwarte bonen en maïs af en spoel dit met koud water in een vergiet. Laat uitlekken.
- Verhit een voor de oven geschikt pan met een scheutje olie. Bak hierin de ui, knoflook, jalapeño met de komijn- en gerookte paprikapoeder.
- Voeg de pastasaus en zure room toe en meng dit met elkaar in de pan. Doe de pulled pork, zwarte bonen en maïs erbij en meng dit erdoor. Als het te droog lijkt, voeg dan wat water toe.
- Bestrooi de pan met de geraspte kaas en zet de pan in de oven.
- Bak het gerecht ongeveer 10 minuten in de hete oven tot de kaas gesmolten is.
- Haal de pan dan uit de oven, bestrooi met de verse korianderblaadjes en steek de tortilla chips erin.
- Zet de pan op tafel en smullen maar!