Stel dat je teveel pulled pork gemaakt heb en je houdt wat over (kan ik mij niet voorstellen want bij ons gaat alles op) dan kan je deze heerlijke pittige pulled pork met tortillachips maken. Een te lekkere ovenschotel die snel gemaakt is. Pittig en met veel kaas erin, wie wil dat nou niet!

 

Tortillachips

 

Natuurlijk kan je tortillachips kopen, maar ik heb het zelf gemaakt van tortilla’s. Heb de (volkoren) tortilla’s in acht punten gesneden en deze bespoten met olijfolie (uit een olijfolie spuitbus) en daarna bestrooid met komijnpoeder. Je kunt ze ook bestrooien met gerookte paprikapoeder of een combinatie van komijn- en gerookte paprikapoeder. Dan ongeveer 10 minuutjes bakken in de oven.
Je kunt dit gerecht serveren als avondmaal of als borrelhap voor meerdere personen. Lekker met z’n allen dippen in deze zaligheid.

 

Pulled pork

 

Gebruik dus overgebleven pulled pork of pulled kip hiervoor en het gerecht komt in no-time uit de oven.
Belangrijk is wel dat je een pan gebruikt die in de oven kan. Ik heb daar een mooie gietijzeren pan voor, als jij dat nou niet hebt, bereid alles in een bakpan en doe het dan in een ovenschaal en schuif die in de oven. Kan ook natuurlijk.
Ik heb een pakje met basissaus voor pasta gebruikt, maar je kunt ook een blikje met tomatenblokjes gebruiken in dit recept.
Verstop eventueel nog meer groentes in het gerecht, ik had nog wat gekookte sperzieboontjes over en heb die er ook doorheen gemengd. Zo krijgen de kids ongemerkt wat groenten naar binnen.

 

Pittige pulled pork met tortillachips

 

En ik heb nog een te gek recept met overgebleven pulled pork voor jou. Namelijk deze Pizza met lekker veel pulled pork. Probeer die ook eens!

 

 

Recept Pittige pulled pork met tortillachips: