Pittige rijstkom met tonijn

Ik had geen puf om te koken en dook mijn koelkast in om te kijken wat daar nog in lag. Gekookte zilvervliesrijst, groene asperges, lente-uien, een blikje tonijn die ik heb gekregen en een avocado in de fruitmand. Fijne ingrediënten om te combineren in een heerlijke pittige rijstkom met tonijn. Een heerlijke, gemakkelijke, budgetvriendelijke en verantwoorde maaltijd gemaakt met minimale ingrediënten. Lekker als snelle maaltijd. En door de gekookte rijst, klaar in 15 minuten!

 

Rijstkom

 

Gekookte rijst met laagjes tonijn uit blik, verse groene asperges, avocado en lente-ui vormen een heerlijke rijstkom. Het lijkt een beetje op een sushi bowl en daarom is het zo lekker.
Ik hou van dit eenvoudige recept als snelle maaltijd, omdat het met minimale ingrediënten is gemaakt! Bovendien hoeft de tonijn uit blik helemaal niet te worden gekookt, dus als je rijst hebt gekookt, is dat erg handig. Ik ben persoonlijk dol op dit gerecht en ga ik het zeker vaker maken als ik weinig tijd heb of geen zin heb om te koken.

Pittige rijstkom met tonijn

 

Ingrediënten

 

Tonijn uit blik, ik gebruik graag tonijn uit blik in olie, maar je kunt ook tonijn uit blik in water gebruiken. Of vervang het door zalm of een andere vissoort uit blik.

Rijst, ik heb gekookte zilvervliesrijst gebruikt. Je kunt dit ook maken met een restje overgebleven rijst van de Chinees.

Groenten, gebruik groenten die in het seizoen zijn zoals asperges, tuinbonen, sojabonen, erwten, peultjes, sugar snaps, broccoli, spinazie, etc.
En een avocado is altijd lekker in een rijstkom.

Smaakmakers, de lente-ui, sojasaus, sesamolie, limoensap en Sriracha zijn heerlijke smaakmakers in zo’n bowl.

 

Nog meer rijst in een kom recepten:

 

Sushi bowl met warm gerookte zalm
Buddha bowl met bulgogi tempeh
Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso
Poke bowl met kokosrijst en witvis
Sushi rijstbowl met garnalen
Poke bowl met tonijn
Buddha bowl
Chirashi Bowl

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pittige rijstkom met tonijn:

Pittige rijstkom met tonijn. Een heerlijke, gemakkelijke, budgetvriendelijke en verantwoorde maaltijd gemaakt met minimale ingrediënten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr groene asperges
  • 1 avocado
  • 2 lente-uien
  • 1 blikje tonijn uit blik
  • 200 gr gekookte rijst*
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 el Sriracha

Instructies
 

  • Breek de harde uiteinden van de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een paar minuten gaar. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Giet het blikje tonijn af in een zeef en laat goed uitlekken.
  • Doe de gekookte rijst in een kom en maak dit aan met de sojasaus, sesamolie en limoensap.
  • Meng dan de tonijn, groene aspergestukjes, avocadoblokjes en lente-ui door de rijst.
  • Verdeel de salade over twee kommen.
  • Bestrooi de salade met de sesamzaadjes en lepel zoveel Sriracha erop als jij lekker vindt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating