Pizza gemaakt van Stokbrood

Heb je nog een stokbrood(je) liggen die overgebleven is van een feestje? Maak er dan een heerlijke pizza gemaakt van stokbrood van. Je snijdt het stokbrood in de lengte doormidden, smeer er iets lekkers op zoals pesto of een anders lekker smeersel zoals een tapenade en beleg het stokbroodje met wat je in huis hebt. Zoals tomaatjes, groenten zoals gegrilde aubergine of courgette en kaas en vleeswaren wat jij lekker vindt.

Pizza gemaakt van stokbrood

Deze pizza is niet alleen heel erg makkelijk te maken, maar ook nog eens heel erg lekker. Vooral kinderen zullen dit leuk en lekker vinden. Vraag ze wat ze erop willen hebben, in de oven en smullen maar. Het is een leuk alternatief voor de kant-en-klare pizza uit de winkel of van de pizzakoerier. Het meeste heb je waarschijnlijk wel in huis, plus dat het een mooie manier is om ‘oud’ brood te verwerken.

Oud brood

En als je wat vaker brood overhoudt, dan kan je daar nog heel veel andere lekkere dingen van maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zalige broodpudding gemaakt van overgebleven croissantjes. Chips gemaakt van een oud stokbroodje, heerlijk om zo te eten met een sausje erbij of gebruik het als superdun toast bij een voorgerechtje. Ook kan je het brood roosteren en dan fijnmalen in een keukenmachine. Dan heb je zelfgemaakt paneermeel gemaakt, hoe leuk is dat. In plaats van een pizza, kan je van oude boterhammen heerlijke tosti’s of nog lekkerder wentelteefjes maken. Ook dit zullen de kinderen (en volwassenen) lekker vinden. Bruschetta maken van oud stokbrood is ook een geweldig idee.
Lees hier mijn blog over hoe je oud brood verwerken kunt.

Pesto*

De pesto voor deze pizza gemaakt van stokbrood maak je natuurlijk zelf. Hier vind je het recept van de klassieke pesto gemaakt van basilicum.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pizza gemaakt van stokbrood:

Pizza gemaakt van stokbrood. Heb je nog een stokbroodje liggen en zin in pizza? Maak dan een super makkelijk pizzastokbroodje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1( volkoren) stokbrood
  • 8 el pesto*
  • 200 gr salami (plakjes)
  • 1 halloumikaas
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk de helften met de zelfgemaakte pesto.
  • Halveer de plakjes salami en beleg de baguettehelften ermee. Snijd de halloumi in blokjes en leg op de salami. Verdeel hierop de zongedroogde tomaatjes en rode ui.
  • Leg de pizzastokbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
  • Rasp er op het laatst eventueel nog wat Parmezaanse kaas over en serveer de stokbroodjes met een lekkere groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating