Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk o.a. Pizzadeeg Rustiek met potje saus van Tante Fanny ontvangen. Nu zijn wij gek op pizza, dus dat kwam goed uit. Ik heb al diverse pizza recepten op de site staan en vind het leuk om steeds weer nieuwe smaken te creëren op een pizza. Het is nu een pittige Pizza met Buffalo kip en blauwe kaas geworden. Speciaal voor manlief die 26 jaar in Amerika gewoond heeft en gek op Buffalo chicken is.

 

Buffalo chicken wings

 

De bekende Buffalo kipvleugeltjes is een typisch Amerikaans gerecht wat op veel menukaarten staat in de restaurants. Het zijn kipvleugeltjes die gefrituurd worden en vervolgens gedoopt worden in een pittige saus gemaakt van boter en cayennepeper. Het wordt vaak als borrelhapje of als voorgerecht geserveerd samen met selderijstengels en een blauwe kaasdressing.

 

En tegenwoordig worden bijna alle pittige kip met dipsaus, Buffalo genoemd. Dit kan kipfilet, nuggets of pizza zijn. De meningen over wie deze uitvinding gedaan heeft, zijn verdeeld. Verschillende versies van dit verhaal gaan de ronde. Maar het zou ontstaan zijn doordat men zin in een makkelijke en goedkope snack had. Kippenvleugeltjes werden destijds weggegooid of in de soep gebruikt. Door ze te frituren en voorzien van een pittige coating is deze snack ontstaan. Nu zijn er grote restaurantketens in Amerika die gespecialiseerd zijn in de Buffalo chicken wings.
Hier vind je mijn versie, het zijn deze heerlijke Buffalo style kipkluifjes.

 

Pizzadeeg

 

Hoe makkelijk is het om een pizza te maken met het verse kant-en-klare pizzadeeg van Tante Fanny. Het nieuwe ‘rustieke’ pizzadeeg is een smakelijke combinatie van speltbloem en volkoren meel. Het fijngemalen graan, zorgt voor een rustiek deeg met een volle smaak en een heerlijke krokante bodem. Het deeg is opgerold met bakpapier, je rolt het simpel uit en je pizzabodem is bakklaar. En daarbij zit nog een handig potje met lekkere tomatensaus. Nu kan je snel de lekkerste pizza’s zelf beleggen naar keuze en bakken maar!

 

Tips:

 

Dit pizzadeeg is verkrijgbaar bij: Albert Heijn, Dekamarkt en Deen voor € 2,89 (600 gram).

Het leuke is dat er een door mij gecreëerde pizza op de site van Tante Fanny staat. Het is deze heerlijke pizza met zalm, knoflookgarnalen en zeekraal. Probeer die ook eens!

 

Recept Pizza met Buffalo kip: