Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen. In deze tijd zijn er behalve de gekweekte paddenstoelen ook de wilde paddenstoelen verkrijgbaar. De gekweekte paddenstoelen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de herfst is echt de tijd voor de meeste wilde paddenstoelen. Ik had heel veel soorten paddenstoelen bij mijn groenteboer gekocht, een deel heb ik gebruikt in deze Miso orzotto met paddenstoelen en een deel heb ik verwerkt in deze lekkere vegetarische pizza met king boleet paddenstoelen.

 

Pizza

 

Wij zijn gek op een pizza op zijn tijd en meestal maak ik deze zelf. En nu dus eentje met een hele bijzondere grote paddenstoel, de king boleet. Om pizza’s thuis te maken kan je een rol kant-en-klaar pizzadeeg, met of zonder tomatensaus of een kant-en-klare pizzabodem kopen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg maken. Hoe je dat doet lees je hier.
Het is even een klusje, maar dan heb je wel de lekkerste pizza die je ooit gemaakt hebt.

 

Paddenstoelen

 

Er zijn zoveel eetbare paddenstoelsoorten (wel duizenden), hier vind je een overzicht van de in Nederland goed verkrijgbare paddenstoelen. Natuurlijk zijn onderstaande paddenstoelsoorten niet de enige soorten, er bestaan nog veel meer eetbare exemplaren.
Voor deze pizza heb ik de King Boleet ook wel Koningsboleet genoemd, genomen. Deze King Boleet is een robuuste en stevige paddenstoel. En het is een hele smakelijke paddenstoel met een nootachtig smaak, ideaal voor vegetarische gerechten. Je kunt deze paddenstoel grillen paddenstoelspies of bakken.

 

Kaas

 

Je kunt als basis elke kaas die goed smelt nemen. Ik heb nu een combinatie van Provolone en Taleggio genomen. Maar mozzarella, brie, camembert, Goudse, Munster, Emmentaler, Gruyère, fontina, geitenkaas of een combinatie van deze is ook prima. En als jij gek bent op blauwe kaas, doe die er dan ook bij. Paddenstoelen en blauwe kaas is altijd een lekkere combinatie.

 

Topping

 

Ik heb nog een crunchy topping als laatste over de pizza gestrooid. Dit geeft net een lekker krokantje en smaak aan de pizza. Het is de Super Seeds, Garlic & Herb Salad Topper* van
Good4U. Niet alleen lekker over een salade, maar zeker ook op deze pizza.

 

 

Recept Pizza met king boleet paddenstoelen: