Wij eten graag af en toe een pizza en deze maak ik bijna altijd zelf. Omdat ik van La Molisana een heel pakket met pasta’s en tomatensausproducten mocht ontvangen, was het een goed excuus om pizza’s te maken. Het is een heerlijke pizza met knoflook beukenzwammetjes geworden. Een pizza rijkelijk belegd met tomatensaus, mozzarella en beukenzwammetjes die met knoflook en kruidenboter kruidenmix gebakken zijn. Dit wil je proeven!

 

Zelf pizzadeeg maken*

 

Pizza’s worden vaak gezien als fastfood wat je afhaalt of laat bezorgen. Maar zelf pizza’s maken is leuk om te doen en je bepaalt zelf de topping.
Daarnaast is een pak pizzabloem goedkoop, waardoor de pizza zelf ook niet duur wordt. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan de kant-en-klare pizza’s en waarschijnlijk ook een stuk lekkerder. Hoe jij zelf pizzadeeg kunt maken, lees je hier.
Maar je kunt natuurlijk ook pizzadeeg of kant-en-klare pizzabodems kopen.

 

Tomatensaus

 

Ik mocht dus van het Italiaanse merk La een heerlijk pakket ontvangen. Daarin zat ook een blik pizza tomatensaus. Deze saus is ideaal als basis voor zelfgemaakte pizza’s.
De tomatenproducten van La Molisana worden gemaakt van 100% Italiaanse volle rode tomaten, gerijpt in de zon, rijk en vol van smaak. De tomaten worden op dezelfde dag geoogst en verwerkt.

 

Beukenzwammetjes

 

Beukenzwammetjes ook wel Shimeji zijn er wel in 20 soorten paddenstoelen. In ons land zien we alleen de witte en bruine variant. Deze beukenzwammetjes hebben een stevige textuur en een nootachtige smaak. Je kunt zowel het stengeltje als het hoedje eten.
Koop het liefst beukenzwammen die nog op de voedingsbodem zitten, zo blijven ze langer vers. Je kunt de beukenzwammetjes het hele jaar door bij de groenteboer kopen.

 

Ik ben dol op dit paddenstoeltje en heb ze daarom ook o.a. gebruikt in deze recepten:

 

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes
Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook
Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen
Salade met biet, forel en paddenstoeltjes
Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice specerijenmengsel

 

Tip:

 

De kruidenboter kruidenmix kan je eventueel vervangen door een Italiaanse kruidenmix.

 

 

Recept Pizza met knoflook beukenzwammetjes: