Wil je eens een heerlijke en verantwoorde pizza eten? Maak dan deze pizza met ricotta en tomaten. De kleuren spatten van je bord, het is ontzettend lekker door de zoete geroosterde tomaten en romig door de ricotta. De verse basilicum erbij maakt het helemaal af. Een salade erbij en je hebt een complete maaltijd, een pizza die je altijd kunt eten.

 

Ricotta

 

Behalve die lekkere tomaten, speelt ook de ricotta de hoofdrol in deze pizza. Koop daarom een pizzabodem zonder tomatensaus, dus alleen het deeg. Of maak het deeg zelf als je dat leuk vindt om te doen.
Ricotta is een Italiaanse zachte kaas wat gemaakt wordt van wei. Wei is de wrongel wat overblijft van kaasproductie. Het is daarom een mager en zoutarm product wat boordevol eiwitten zit. Je kunt het gebruikten in heel veel recepten. En ondanks dat het een magere kaas is, is het wel ontzettend romig.

 

Ik koop de echte goede ricotta bij een kaasboer. Dan weet ik zeker dat ik een goede kwaliteit krijg voor een fijne prijs.
Ben jij ook zo gek op ricotta? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten met ricotta voor jou, zoals:

 

Groene quinoa voorjaarsbowl
Aubergine rolletjes in tomatensaus
Tarwesalade met asperges en ricotta
Regenboog lasagne met 5 soorten kaas
Luchtige ricotta bollen
Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

 

Tomaten*

 

Neem voor deze pizza diverse soorten en kleuren tomaten. Vooral nu de tomaten volop te koop zijn, is het fijn om deze pizza te maken. En door ze van tevoren eerst te roosteren in de oven, krijgen ze nog meer smaak en zijn ze nog zoeter. Het is de extra handeling echt waard! En leg zoveel mogelijk tomaten op de pizza, hoe meer hoe beter.

 

Tip:

 

De rozemarijnzout die ik gebruikt heb in de ricotta, heb ik zelf gemaakt. Hoe je dat doet, kan je hier lezen. Je kunt ook rozemarijn fijnhakken en dit met wat zout toevoegen aan de ricotta.

 

 

Recept Pizza met ricotta en tomaten: