Dit is eigenlijk een pizza die per ongeluk ontstaan is. Ik had geen zin om boodschappen te doen en heb toen het een en ander aan ingrediënten en kliekjes uit de koelkast getrokken. Zo had ik nog een pizzadeeg liggen, die ik eigenlijk voor iets anders wilde gebruiken. Twee gekookte paarse zoete aardappelen, een bakje ricotta, wat zalm afsnijdsels en wat overgebleven spinazie. Nou dit vond ik een leuke combinatie om de pizza mee te beleggen. EEn ik kan jullie verklappen dat deze Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen een heerlijke pizza is geworden.

 

No waste

 

Dus als jij ook nog van dit soort restjes in de koelkast hebt liggen, dan kan jij ook een lekkere pizza uit de oven toveren. Dit kan restjes groenten, kaas, vlees, vis en/of kip zijn. Maakt niet uit wat het is, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. En je hoeft niet per se een tomatensaus als basis te gebruiken, je kunt net zoals ik hier gedaan heb ricotta of verse roomkaas gebruiken. Als beleg is de combinatie peer en blauwe kaas erg lekker, een restje pulled pork met lekker veel kaas of allerlei soorten paddenstoelen. Probeer het eens.

 

Paarse zoete aardappel

 

Ik had een grote zak vol met paarse zoete aardappelen gekocht. En heb ze al verwerkt in diverse recepten zoals dit Paarse zoete aardappel kokosijs en ik heb ze ook gepoft en gevuld met paling. Erg lekker allemaal. Maar ik had dus nog twee kleine gepofte exemplaren over en die nu dus verwerkt op deze pizza.
Zoete bataat of aardappel is dus helemaal geen familie van de aardappelen. Het is een soort knol, welke hoog genoteerd staat als belangrijk voedingsmiddel in de wereld.
Het is een gezonde groente, met veel vezels, vitaminen en mineralen. Je kunt het dus met een gerust hart eten.

 

Pizzadeeg

 

Natuurlijk kan je zelf pizzadeeg maken, maar ik vond een hele handige rol met een rond en dun pizzadeeg bij de AH. Gemak dient de mens, dus heb ik deze rol gekocht en dat kwam goed te pas in dit recept. Het heeft een lekkere dunne bodem, welke als je hem onder in de oven bakt, goed knapperig wordt. Het is een behoorlijk groot formaat (31 centimeter), dit was genoeg voor ons tweeën.

 

 

Recept Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen: