Deze Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst is echte dude food en heel erg geschikt voor het Oktoberfest.
Het Oktoberfest is HET jaarlijkse volksfeest in München, Duitsland. Het begint dit jaar op zaterdag 16 september – traditiegetrouw met het tappen van het eerste Oktoberfest biervat – en eindigt altijd op de eerste zondag van oktober. Het is één van de grootste bierfestivals ter wereld.
Speciaal voor het Oktoberfest deze “Duitse”pizza ….. stevige kost voor de bierdrinkers.
Ik heb hiervoor een kant-en-klare voorgebakken pizzabodem gebruikt zonder tomatensaus! Als je pizzadeeg maakt, dan is de baktijd waarschijnlijk wel iets langer.
Nog meer Dude food
En nog zo’n lekkere stevige kost is deze Mac and Cheese met bier
Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst. Speciaal voor het Oktoberfest deze "Duitse"pizza ..... stevige kost voor de bierdrinkers.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 kant-en-klare pizzabodems
- 260 gr gekookte wijnzuurkool
- 1 el roomboter
- 1 rode ui
- 2 el grove mosterd
- 200 ml crème fraiche
- peper en zout uit de molen
- 1 ambachtelijke rookworst
- 150 gr Cheddar, geraspte
- 1 el karwijzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en knijp het overtollig vocht er ook nog uit.
- Snijd de ui in dunne ringen. Bak in een pan de ui glazig in de boter.
- Meng de mosterd door de crème fraiche en voeg ruim peper en een beetje zout toe. Bestrijk hiermee de pizzabodem.
- Verdeel de zuurkool over de pizzabodems. Leg hierop de gebakken ui.
- Snijd de ongekookte worst in dunne plakjes. Verdeel de plakjes worst erover en strooi de kaas en karwijzaad over de pizza.
- Bak de pizza ongeveer 15-20 minuten in de hete oven.
- Lekker biertje erbij .... Prosit!